Arpaçay 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Anıtı açıldı

Arpaçay 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Anıtı açıldı

Kars Valisi Türker Öksüz, Dünya Karapapak Türkleri Birliği Genel Başkanı Erkan Koçali tarafından Birlik adına yaptırılan Arpaçay 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Anıtının açılışını yaptı.

Ercüment DAŞDELEN / KARS MANŞET

Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış programında; Vali Türker Öksüz, Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, Dünya Karapapak Türkleri Birliği Genel Başkanı Erkan Koçali tarafından birer konuşma yapıldı. 
Vali Türker Öksüz açılışta yaptığı konuşmada: “Bundan 104 yıl önce ecdadımız, bu ülkenin birliği uğruna, ülkemizin bekası için, ülkesini korumak için en değerli şeyleri olan canlarını bu ülke için feda ettiler. Biz böyle bir ecdadın torunlarıyız. Bugün burada özgür, bağımsız bir şekilde yaşıyorsak onlara çok şey borçluyuz. Bir kez daha Sarıkamış Şehitlerimiz, bu ülke için şehit olan tüm şehitlerimizi, 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz” dedi.
Dün olduğu gibi bugün de ülkemizin, birliğine, beraberliğine kasteden hem içte hem dışta düşmanlar olduğunu, terör örgütleri olduğunu ifade eden Vali Öksüz, şöyle konuştu: “Bu terör örgütlerine karşı hepimiz uyanık olmamız lazım. Sarıkamış’ı unutmuyorsak, Dumlupınarı unutmuyorsak, Çanakkale’yi unutmuyorsak, 15 Temmuz’u da unutmamamız gerekiyor. Hepimiz bu ruhla ülkemizi, devletimizi korumaya devam etmeliyiz. 15 Temmuz, bu ülkede Çanakkale ruhunun halen taze olduğunu gösteren ibretlik bir olaydır. O gün ülkemizin, birlik-beraberliğine, huzuruna kastedenler, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde karşılarında Türk Milletini buldular. Milletimiz, hep birlikte huzuruna, güvenliğine kasteden bu terörist yapılanmaya karşı en güzel cevabı verdi. Ama bu ruhu, hiçbir zaman elden bırakmadan hepimiz, bu ülkenin birliği, bütünlüğü için birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi muhafaza etmeye devam etmeliyiz. O gün nasıl birlik-beraberliğe muhtaçsak bugün de muhtacız. Birlik-beraberlik içinde olduğumuzda başaramayacağımız hiçbir güçlük yoktur. 15 Temmuz şehitlerimize, Sarıkamış şehitlerimize, bütün şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Bu anıtın yapılmasında emeği geçen Dünya Karapapak Türkleri Birliği’ne, başkanına şükranlarımı sunuyorum. Umuyorum ki bu anıt, ibretlik bir vesika olur. Bu anıtla, içte ve dışta ülkemizin birliğine, beraberliğine kasteden herkese çok önemli bir mesajı vermiş oluruz ve bu ruhu asla kaybetmeyiz.” 
Vali Türker Öksüz’ün konuşmasının ardından 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Anıtı’nın açılışı yapıldı.
Vali Öksüz, Dünya Karapapak Türkleri Birliği Genel Başkanı Erkan Koçali’ye plaket takdim etti. Arpaçay Meydanında inşa edilen 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Anıtı’nın açılışına; Vali Türker Öksüz, Arpaçay Kaymakamı Abdil Koç, İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, Susuz Belediye Başkanı Murat Uray, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın,  Dünya Karapapak Türkleri Birliği Genel Başkanı Erkan Koçali ve vatandaşlar katıldı.

arpacay-15-temmuz-sehitleri-ve-demokrasi-aniti-acildi-(1).jpgarpacay-15-temmuz-sehitleri-ve-demokrasi-aniti-acildi-(3).jpgarpacay-15-temmuz-sehitleri-ve-demokrasi-aniti-acildi-(2).jpgarpacay-15-temmuz-sehitleri-ve-demokrasi-aniti-acildi-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler