Arpaçay 2. Rahvan At Yarışları

Arpaçay 2. Rahvan At Yarışları

Geçen yıl ilki düzenlenen, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen 60'ın üzerinde atın yarıştığı ve toplamda 8.500 TL ödülün dağıtıldığı Rahvan At Yarışlarının ikincisi 02.11.2014 10:00'da Arpaçay'da yapılacak.

Arpaçay 2. Rahvan At Yarışları Türkiye Şampiyonası

Geçen yıl ilki düzenlenen, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen 60’ın üzerinde atın yarıştığı ve toplamda 8.500 TL ödülün dağıtıldığı Rahvan At Yarışlarının ikincisi 02.11.2014 10:00’da Arpaçay’da yapılacak. Günümüzde ulaşım araçlarının artışı ile önemini kaybetmekte olan at biniciliğini teşvik etmek, geçmişte çok yaygın olan bu sporu ilçemizde yeniden canlandırmak ve geleneksel hale getirmek amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenecek yarışlar, sadece rahvan koşu kategorisinde yapılacak ve Türkiye’deki tüm atlar yarışmaya katılabilecek. Katılımcıları teşvik amaçlı olarak Baş, Baş altı, Büyük orta, Küçük orta, Deste, 4’lü Taylar olmak üzere 6 grupta düzenlenecek yarışlarda grup sırasına göre 4.000, 3.000, 2.500, 1.500, 1.000 ve 1.000 TL olmak üzere toplamda 13.000 TL ödül verilecek. Buna göre her grubun birincisi o gruptaki ödülün %50’sini, ikincisi %30’unu ve üçüncüsü %20’sini alacak ve her grupta ilk 3’e girenlere kupa, ayrıca tüm katılımcılara sertifika verilecek.

At yarışlarının yapılacağı alan Arpaçay Cumhuriyet Meydanına 700 metre uzaklıkta olup 09:30 itibarıyle izleyiciler için ilçe merkezinden otobüslerle ücretsiz taşıma yapılacaktır. Ayrıca yarış kuralları yarış saatinde hakem heyeti tarafından açıklanacak olup, katılımcı sayısına göre gruplar halinde yarışlar düzenlenecek ve her grubun ilk 3’e girenleri ödül sahibi olacaktır. At yarışları ilçe merkezinde 40 dönüm düz toprak bir alanda tertip edilecek olup, atların yarışacağı kısım ile izleyicilerin bulunacağı alanlarda düzenlemeler yapılacaktır. At yarışlarının hemen sonrasında geleneksel ata sporlarımızdan olan profesyonel Atlı Cirit gösterisi düzenlenecektir.

Programda değişiklik yapılması durumunda kamuoyu ile www.arpacay.gov.tr adresinden paylaşılacak, ayrıca basın bülteni ile basına bilgilendirme yapılacak ve organizasyon hakkında detaylı bilgiye www.arpacay.gov.tr adresinden ulaşılacaktır.

ARPAÇAY 2. RAHVAN AT YARIŞLARI TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

KATILIM KOŞULLARI

1.         Binicilerin ve atların müsabakaya katılması için yarışlar başlamasına 1 saat kalıncaya kadar kayıt yaptırılması zorunludur.

2.         Hakem Heyeti Rahvan Atlı Spor Kulüpleri Federasyonundan gelecektir.

3.         Yarışma kuralları yarış saatinde açıklanacak olup, Hakem Heyetinin her türlü konudaki kararları kesin olacak ve kesinlikle itiraz kabul edilmeyecektir.

4.         Başvuru, yarışmacının herhangi bir sağlık kuruluşundan alacağı Rahvan At Yarışlarında yarışabileceğine dair sağlık raporu ve nüfus cüzdan fotokopisi ile birlikte Arpaçay İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde yapılacaktır.

5.         Şike yaptığı veya yapmaya çalıştığı tespit edilen biniciler yarıştan ihraç edilecektir.

6.         Müsabakaya katılan tüm yarışmacılara katılımcı belgesi ve her grupta dereceye giren il 3 biniciye kupa verilecektir.

7.         Yarışma Grup Ödülleri:

Baş                  : 4.000 (Dörtbin) TL

Baş Altı          : 3.000 (Üçbin) TL

Büyük Orta     : 2.500 (İkibinbeşyüz)

Küçük Orta     :1.500 (Binbeşyüz)

Deste              :1.000 (Bin)

4’Lü Taylar     :1.000 (Bin) TL

şeklinde olacaktır. Grup ödülünün; grup birincisi %50’sini, ikincisi %30’unu ve üçüncüsü %20’sini almaya hak kazanacaktır.

ARPAÇAY 2. RAHVAN AT YARIŞLARI TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

KATILIM TAAHHÜTNAMESİ

02.11.2014 tarihinde Arpaçay’da ikincisi düzenlenecek olan Rahvan At Yarışları Türkiye Şampiyonası etkinliğine tamamen kendi kararımla katılarak, yarış esnasında belirtilen tüm kurallara riayet edeceğimi, hakem heyetinin vereceği tüm kararları kabul edeceğimi, yarış yapılacak alanı gezip gördüğümü, yarıştıracağım atın sorumluluğunu üstlenip oluşabilecek herhangi bir kaza, yaralanma ya da atımın kişilere verebileceği zararlardan dolayı meydana gelebilecek tüm yükümlülükleri üstleneceğimi, her türlü meydana gelebilecek ölümlü ya da yaralanmalı maddi kazalarda tazminat talep etmeyeceğimi ve kimseyi sorumlu tutmayacağımı iş bu belge ile taahhüt ederim.

Adı-Soyadı:

Tarih:

İmza:

Önceki ve Sonraki Haberler