Arpaçay Kaymakamının cirit merakı

Arpaçay Kaymakamının cirit merakı

Kars'ın Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, at biniciliğinden sonra şimdi de cirite merak sardı. Selim'in Kekeç köyünde düzenlenen gösteri maçını izleyen Kaymakam Erdem, müsabakanın sonunda ata binerek ilk ciritini de attı.

Arpaçay Kaymakamının cirit merakı

Kars’ın Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, at biniciliğinden sonra şimdi de cirite merak sardı. Selim’in Kekeç köyünde düzenlenen gösteri maçını izleyen Kaymakam Erdem, müsabakanın sonunda ata binerek ilk ciritini de attı.

Kaymakam Erdem’in at merakı çocukluğunda başladı. Bu merak üniversite yılları ve kaymakamlık döneminde de etti. Hafta sonları meslektaşlarıyla ve bazı kurum amirleriyle bir araya gelen Erdem, at binerek doğa yürüyüşüne çıkmaya başladı. Yaklaşık her hafta 50 kilometre at sırtında geziye çıkan Kaymakam Erdem, Selim ilçesindeki cirit takımlarından oldukça etkilendi. Gençlerin bir araya gelerek kendi aralarında yaptıkları cirit karşılaşmalarını bu defa Kekeç köyüne giderek yerinde izledi.

Karşılaşma sonunda cirit atına binerek birde cirit atan Kaymakam Erdem, rehvan atına binmekte cirit atına binmek arasında çok büyük fark olduğunu söyleyerek cirit atını zapt etmenin zorluğuna değindi. Kekeçli cirit ustalarından cirit sporu hakkında bilgi de alan Kaymakam Erdem, biniciliği ile dikkatleri üzerine çekti.

Kaymakam Erdem’in yanında Selim ilçe savcı, hakim ve avukatları da at binerek cirit alanında tur attılar. kha

Önceki ve Sonraki Haberler