Arpaçay Kaymakamlığından TEOG Açıklaması

Arpaçay Kaymakamlığından TEOG Açıklaması

28-29 Kasım 2013 Tarihlerinde Yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) Hakkında Arpaçay Kaymakamlığının basın açıklaması:

Arpaçay Kaymakamlığından TEOG Açıklaması

28-29 Kasım 2013 Tarihlerinde Yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) Hakkında Arpaçay Kaymakamlığının basın açıklaması:

Milli Eğitim Bakanlığınca 28-29 Kasım 2013 tarihlerinde yapılan ve ortaokul 8. Sınıflar için bu yıl ilk kez uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) sonuçları açıklandı. İlçemiz Arpaçay İlköğretim okullarından toplam 377 öğrenciniin katıldığı sınav sonuçlarında Kars il genelinde ilçemiz, okulların genel ortalamaları itibariyle Kars Merkezden sonra diğer ilçeleri geçerek ikinci sırada yer almayı başardı.

Yaklaşık 1 milyon 300  bin öğrencinin girdiği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG)’ndan alınan puanlar, hem karne notu olarak değerlendirilecek hem de liselere girişte belirleyici olacak. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’nın birinci oturumu 28-29 Kasım 2013 tarihlerinde yapılmıştı. İlk günkü oturumda Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Matematik sorularını yanıtlayan öğrenciler, ikinci gün oturumunda da Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil derslerinden 20’şer soruyu cevaplandırmışlardı. Ortak sınavlarda ise her ders için çoktan seçmeli 20 soru soruldu. 28-29 Nisan 2014’te ikinci aşaması yapılacak olan sınavda öğrenciler, Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Matematik, Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil derslerinden tekrar sınava tabi tutulacak.

20 Ocak 2014’te ilk aşaması  açıklanan sınavda İlçemiz İlköğretim 8. sınıf öğrencileri çıkarmış oldukları sonuçlarla Kars ili genelinde genel ortalamalarda ikinci olmayı başararak ilçemizde üstün bir başarı örneği sergilediler. İlçemiz genelinde İlköğretim Okullarımızın sıralamasında; Doğruyol Köyü İlköğretim Okulu birinci, Gülyüzü Köyü İlköğretim Okulu ikinci, Arpaçay Yatılı İlköğretim Bölge Okulu üçüncü olmayı başardılar. Branş bazında okullarımızın sıralamasında ise Türkçe, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden Doğruyol Köyü İlköğretim Okulu; Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve Matematik derslerinden ise Gülyüzü Köyü İlköğretim Okulu 1. olmayı başardılar.

Heyecanla beklenen sınavın sonuçlanmasıyla birlikte çıkan sonuçlardan çok memnun olduklarını ve gurur duyduklarını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Karakuzu; elde ettikleri başarılı sonuçların bir tesadüf olmadığını, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin yoğun çalışma ve emeklerinin karşılığı olduğunu belirtti. Türkiye genelinde ilki düzenlenen bu sınavda yakalamış oldukları başarılı çıkışın kendilerine moral verdiğini ve sınavın devamı olan ikinci aşama için yoğun çalışma tempolarının devam ettiğini söyledi.    

Önceki ve Sonraki Haberler