'Arpaçay KHGB Dönembaşı Meclis Toplantısı Yapıldı'

'Arpaçay KHGB Dönembaşı Meclis Toplantısı Yapıldı'

Arpaçay Köylere Hizmet Götürme Birliği 2014 yılı Dönembaşı Olağan Genel Kurul Toplantısı, bugün saat 11:00'da Kaymakamımız başkanlığında muhtarlar ve encümen üyelerinin katılımıyla yapıldı.

'Arpaçay KHGB Dönembaşı Meclis Toplantısı Yapıldı'

Arpaçay Köylere Hizmet Götürme Birliği 2014 yılı Dönembaşı Olağan Genel Kurul Toplantısı, bugün saat 11:00’da Kaymakamımız başkanlığında muhtarlar ve encümen üyelerinin katılımıyla yapıldı. Toplantının ilk kısmına 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri sonrası seçilmiş olan İl Genel Meclis Üyeleri, Köy ve Mahalle Muhtarları katılırken; ikinci bölümde konularıyla ilgili olarak bazı daire amirleri toplantıya iştirak ederek bilgilendirme yaptılar.

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Sayın Kaymakamımız Faruk ERDEM; yeni seçilen encümen ve muhtarlarımızı tebrik ederek görevlerinde başarılar diledi. Bundan sonraki süreçte, birlikte yapacakları çalışmalarda uyum ve işbirliği içinde bir ortamın yaratılması için salondaki herkesin iyi niyet çerçevesinde hareket edeceği yönündeki temennilerini dile getirdi. Arpaçay ve Köylerinin sosyo-ekonomik yönden gelişimi için herkesin üzerine düşen görevi yerine getireceğinden şüphesi olmadığını ve tüm vatandaşlarımızın ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak için toplantıya katılan herkesin hakkaniyet içinde çalışmalarını yürüteceğini ifade etti. Konuşmasının devamında 2013 yılında yapılan yatırımlar ve 2014 yılında yapılması planlanan yatırımlar hakkında bilgi verirken; Birlik Müdürü Önder ÖNCÜL de hazırlanan slayt eşliğinde katılımcılara bilgi verdi.

Toplantının devamında Belediyelikten düşen Koçköyü’nün köy statüsüne dönüşmesi sonrası Birlik Üyeliği görüşüldü ve üyeliği oybirliği ile kabul edildi. Toplantıda 2013 yılı Kesin Hesabının görüşülmesi ve kabulünden sonra 2014 yılı Yatırım Planı ve Çalışma Programı görüşülerek kabul edildi. KHGB Encümen üye seçiminde Gönülalan Köyü Muhtarı Öner ÖZTÜRK ile Gediksatılmış Köyü Muhtarı Zaman ÇİÇEK Birlik Encümen Üyeliğine seçildiler. Birlik üyeliği seçiminin ardından, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti üyeliği için yapılan seçimde, Yalınçayır Mahallesi Muhtarı Şemistan DOĞAN ile Karaurgan Köyü Muhtarı Hakkı KÖSE mütevelli heyeti üyeliğine seçildiler.

İkinci bölümde; İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından 2014 yılı Gezginci Arıcılık ve Mera Kanunu uygulamaları ile ilgili ile ilgili bilgi verildi. İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Bülent ÇIRAĞ ise Jandarmanın görevleri ve yaşanabilecek mera sorunları ile ilgili izlenecek prosedür hakkında bilgilendirme konuşması yaptı. Toplantının son bölümünde görüş, dilek ve temenniler dile getirilirken, toplantı bitimini müteakiben Kaymakamımız tarafından yeni meclis üyeleri için verilen yemeğe geçildi.

dsc_0061.jpg

dsc_0064.jpg

dsc_0075.jpg

dsc_0111.jpg

dsc_0139.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler