Arpaçay Koçköy Göleti ve Sulaması tarım hayvancılığa hayat verecek

Arpaçay Koçköy Göleti ve Sulaması tarım hayvancılığa hayat verecek

Arpaçay Koçköy Göleti ve Sulaması, Koçköy köyü tarım hayvancılığına hayat verecek.

Ercüment DAŞDELEN / KARS MANŞET

DSİ Kars 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, toplam maliyeti 50 milyon TL olan Kars Arpaçay Koçköy Göleti ve Sulaması İnşaatında incelemelerde bulundu. 

Dündar, Güllüpınar deresi üzerinde, kret uzunluğu 342 metre, temelden yüksekliği 16 metre olan gölette depolanacak 9,33 milyon metreküp su ile kapalı sistem borulu sulama şebekesi ile 16.370 dekar zirai arazinin sulanmasının sağlanacağını söyledi.

Projenin tamamlanması ile 2018 birim fiyatları ülke ekonomisine yıllık 10 milyon TL katkı sağlamasının hedeflendiğini belirten Dündar, “Yüzde 55 fiziki gerçekleşmeye ulaşılan gölet inşaatında, dolusavak kanalı yan betonları tamamlanmış, gövde sıyırma kazıları tamamlanarak gövde dolgusunun yüzde 40’ı bitirilmiştir” dedi.

Gölet inşaatının 2018 yılı sonuna kadar tamamlanmasının planlandığına dikkati çeken Dündar, “Sulama şebekesine ait 5500 metre ana iletim hattı boruları şantiye getirilmiş olup, inşaat çalışmalarına başlanmıştır. Koçköy Göleti ve Sulaması tamamlandığında, Arpaçay ilçesi ve Koçköy Köyü tarım ve hayvancılığına hayat verecektir. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler