Arpaçay Nehrinde Hayatı Son Buldu

Arpaçay Nehrinde Hayatı Son Buldu

Türkiye ile Ermenistan sınırı oluşturan Arpaçay Nehri'ne serinlemek için giren genç, bir anda akıntıya kapılarak gözden kayboldu.

Arama çalışmaları 3 gündür devam ederken, çalışmaların sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için Arpaçay Barajı’nın hem Türkiye hem de Ermenistan tarafındaki kapakları kapatıldı. 

Edinilen bilgilere göre, Merkez Üçbölük köyünün hemen altından geçen Arpaçay Nehir’ine balık tutmak ve piknik yapmak için inen 3 kişiden birisi olan Erkan Urakkaya, serinlemek için suya girdi. Bir anda suyun girdabına kapılan Erkan Urakkaya arkadaşlarının gözleri önünde suda kayboldu. Olay jandarmaya bildirildi. Jandarma ise durumu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne (AFAD) bildirdi. Olayın olduğu Üçbölük köyüne giden AFAD ekipleri hemen çalışmalara başladı. Suyun debisinin yüksek ve akıntılı olmasına rağmen çok zor şartlarda özveriyle aramalarını sürdüren AFAD’a bağlı ekipler, suda kaybolan Erkan Urakkaya’nın cesedine ulaşamadı. Cesede ulaşamayan AFAD ekipleri, Erzurum Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği’nden dalgıç istedi. Bunun üzerine olay yerine gelen dalgıçlar saatlerce aramalarına rağmen cesede ulaşamadı. Arama çalışmalarını havanın kararmasıyla birlikte ara verildi.

Öte yandan, arama çalışmalarını sağlıklı bir şekilde yürütmek için Arpaçay Barajı’nın hem Türkiye hem de Ermenistan tarafındaki kapakları kapatıldı. Kars’a Erzurum'dan gelen 6 kişilik dalgıç ekibiyle birlikte suyun çekilmesi ile birlikte boğulan gencin cesedinin bulunması için çalışmalara devam edilecek.

Yaklaşık 3 gündür suda kaybolan Erkan Urakkaya’nın cesedinin Ermenistan kısmındaki ağaçların kenarında olma ihtimalini göz önünde bulunduran AFAD ekipleri, Arpaçay Nehri’nin Ermenistan kısmında arama yapabilmek için yetkililerin Ermenistan Devleti’nden gerekli izinlerin alınması gerektiğini de kaydettiler.

Arkadaşlarıyla birlikte hafta sonu tatilini Arpaçay Nehri’nde balık tutmak ve piknik yapmak amacıyla geçirmek isteyen Erkan Urakka’nın askerden yeni geldiği bildirildi.

Olay yerine gelen gencin yakınları ise yaşlı gözlerle biran evvel çocuklarının cesedinin bulunmasını bekliyor.

yes.20120807185400..gif

yes1.gif

Önceki ve Sonraki Haberler