Arpaçay Şantiyeye Çevrildi

Arpaçay Şantiyeye Çevrildi

Arpaçay Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nce 2016 yılının ilk 6 ayında yapımı başlanan, devam eden ve biten işleri birlikte adeta ilçeyi şantiyeye çevirdi.

Arpaçay Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği gerek İl Özel İdaresi’nden tahsis edilen ödenekler, gerek birliğin çeşitli kurum ve kuruluşlara sunduğu projeler karşılığı bu kurumlardan gelen ödenekler, gerekse köylerden alınan katkı payları ile 2016 yılı içinde muhtarlardan gelen talepleri de dikkate alarak İl Özel İdaresi teknik personellerinin de yaptığı tespitler doğrultusunda yatırım ve çalışma programını oluşturarak çalışmalara hız verdi.
Taziye Evleri inşaatı devam ediyor

Arpaçay’da Taziye Evi ve Köy Konağı Projesi kapsamında, köylerinin en büyük ihtiyacından biri olan taziye evi ve köy konağı yapımı hayata geçirilerek Akmazdam, Bozyiğit, Çakaksu, Değirmenköprü, Güvercin, Karakale ,Karaurgan , Kuyucuk, K.Çatma ,Aydıngün ,Kıraç Köyleri olmak üzere 6 adet 110 metrekare, 4 adet 140 metrekare ve 1 adet 220 metrekarelik toplam 11 köye köy konağı yapımına başlandı.

Okullarımız onarıldı

DAP İdaresi’nden alınan proje desteği ile 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı’nda 25 köy okulunun kapsamlı tadilatı yapılırken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden sağlanan ödenek doğrultusunda Aydıngün ve Gülyüzü Köyleri okul onarımı İşi tamamlanarak öğrencilere daha çağdaş koşullarda eğitim alma imkanı sağlandı. Koçköy, Taşdere ve Kıraç köylerinin okullarındaki tadilat ise devam etmekte ediyor, okullar yaz sezonunda tamamlanacak..
Arpaçay’da yapımı geçen yıl tamamlanan Koçköy grup yolunun 20 kilometrelik güzergahı boyunca Trafik bilgilendirme levhaları konularak vatandaşların güvenli seyahat edebilmeleri sağlandı.

Köylerimiz ilk kez kilitli parke taşına kavuşuyor

Kaymakamlık Arpaçay’ın köylerinin en büyük sıkıntılarından biri olan köy içi yollarının kötü durumda olması ve vatandaşların hayat standardını düşüren bu durumu giderebilmek için Kuyucuk, Çanaksu, Telek, Gülyüzü, Taşdere ,Bardaklı ,B.Çatma ,Taşköprü , Doğruyol, Akçalar, Burcalı, Koçköy ve Akçakale köylerine kilitli parke taşı yapımı projesi hayata geçirdi. 8 köyün KÖYDES kapsamında, 5 köy ise Kültür Bakanlığı’ndan gelen ödenek kapsamında ilk defa kilitli parke taş yola kavuşması için çalışmalar yoğun olarak devam ediyor.

İçme suları daha sağlıklı

Arpaçay’da köylerin en önemli ihtiyacı olan içme suyu, bu yıl Taşdere köyünde 100 metreküp depo, Güvercin, Dağköyü, Gediksatılmış köylerinin şebekeleri, Koçköyü köyünün isale hattı ve Polat köyüne de depo ve şebeke yapımına başlandı.

Öte yandan Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne bağlı olarak çalışmaları devam eden Özel İdare İlçe Şantiyesi’nde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Mevsim şartlarının iyi gitmediği ve çalışma zamanın kısıtlı ve az olduğu ilk 6 aylık dönemde dahi bir çok işi tamamlama başarısı gösteren Arpaçay Şantiyesi ekipleri Telek, Tomarlı, Polatköyü, Atçılar, Okçuoğlu ve Meydancık köylerinde yol kumlaması yaptı, ayrıca Taşlıağıl ve Aydıngün köylerine de yayla yolu kumlaması yapıldı. Telek, Tomarlı, Gülyüzü, Taşköprü, Okçuoğlu, B.Çatma, Taşlıağıl, Melikköyü, Kıraç ve Karakale köylerinde de reglaj çalışmaları bitirilirken, ihtiyaç duyulan köylere de aynı çalışmaların yapılması planlanıyor.

arpacay-santiyeye-cevrildi-(1).jpgarpacay-santiyeye-cevrildi-(2).jpgarpacay-santiyeye-cevrildi-(3).jpgarpacay-santiyeye-cevrildi-(4).jpg

iha

Önceki ve Sonraki Haberler