Arpaçay Taşbaşı Köyü İlkokulu ile İlgili Kamuoyu Duyurusu

Arpaçay Taşbaşı Köyü İlkokulu ile İlgili Kamuoyu Duyurusu

Arpaçay Kaymakamlığı tarafından bir açıklama yapıldı.

İlçemize bağlı Taşbaşı Köyü ilkokulu ile ilgili olarak son günlerde çeşitli haber kaynakları ile bazı ulusal ve yerel basın organlarında kamuoyunu etkileyebilecek ya da eksik bilgilendirici nitelikte olabilecek haberler yer almasından dolayı ve Arpaçay Kaymakamlığı tarafından konuyla ilgili doğrudan vatandaşlarımızın ve basının bilgilendirilmesi amacıyla bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur.

İlgili haber kaynakları ve bazı ulusal ve yerel basın organlarında habere konu olan Taşbaşı Köyü İlkokulu’na ait okul binası, tuvaletler ve lojmana ait fotoğraflar ve haber içeriği asılsız ve gerçeğe aykırı olup, söz konusu haberlerde kullanılan fotoğraflar köyde atıl durumda bulunan ve kullanılmayan eski okul binasına aittir. İlçemize bağlı Taşbaşı Köyü İlkokulu’nun fiziki yetersizlikleri olan bölümlerinde tadilat yapılmak üzere 10.09.2015 tarih ve 2015/34 sayılı Birlik Encümen kararı gereğince 18.09.2015 tarihinde Arpaçay Köylere Hizmet Götürme Birliği İhale Yönetmeliği’nin 18. Maddesi uyarınca Açık İhale Usulü ile Carcı, Karakale, Tomarlı, Kardeştepe, Küçükboğaz, Kümbet, Taşlıağıl köyleri ile birlikte Taşbaşı Köyü İlkokulu’nun da onarım ihalesi yapılmıştır. Yapılan ihalede Taşbaşı İlkokulu’nun çatısı onarılıp, okula yeni tuvalet yapılacaktır. Okula ait lojmanlarda ise herhangi bir eksik bulunmamaktadır. Bahsedilen haberdeki görüntüler okul bahçesindeki kullanılmayan binaya ait olup, tamamen iftira ve çarpıtma niteliğinde bir haberdir. Bahsekonu yalan haberi yapan ilgililer hakkında gerekli yasal işlemler başlatılacaktır.

İlçemiz genelinde 2015-2016 yılı eğitim öğretim dönemi için Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından okullarımızın tadilat ve onarım çalışmaları sürmekte olup, eğitim öğretimin aksamaması yönünde tüm tedbirler alınmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ARPAÇAY KAYMAKAMLIĞI

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler