Arpaçay ve Sarıkamış’ta Kütük Evler Tamamlandı, Kayak Sezonu 9 Aralıkta Açılıyor

Arpaçay ve Sarıkamış’ta Kütük Evler Tamamlandı, Kayak Sezonu 9 Aralıkta Açılıyor

Kars Valisi Rahmi Doğan ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın gayretleriyle Sarıkamış ve Çıldır Gölüne yaptırılan “Kütük Ev”ler tamamlandı ve misafirlerini bekliyor.

Ercüment DAŞDELEN / KARS MANŞET

Kars Valisi Rahmi Doğan’ın, sosyal tesisler yapılması projesini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a iletmesi üzerine Bakan Arslan’da, Vali Doğan’ın projesini destekleyerek, Sarıkamış’a kütük ev Çıldır Gölü’ne iskele yapılması ve gezi teknesi tahsis edilmesi için talimat vermişti.

Kars Valisi Rahmi Doğan, Sarıkamış Cıbıltepe Kayak merkezine kütük ev ve Türkiye’nin önemli göllerinden birisi olan Çıldır Gölü’ne iskele ile vatandaşların gölün üzerinde gezebilmeleri için gezi teknesi tahsis edeceklerini ve ‘kütük ev’ yapacaklarını söylemişti.

Sarıkamış ve Arpaçay’daki kütük evler tamamlandı. Sarıkamış ve Çıldır Gölüne ayrı bir hava katacak olan kütük evler turizme de katkı sunacak. 

Vali Rahmi Doğan’da çalışmaları sürekli olarak yakından takip ederek bilgiler almıştı.  Tamamlanan kütük evler vatandaşlara butik otel ve kafe, restoran olarak hizmet verecek.

Vali Rahmi Doğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sarıkamış Kütük Ev ve Arpaçay Kütük Ev halkımızın hizmetine sunulmuştur. Sizleri misafir etmekten memnuniyet duyarız” dedi.

Vali Doğan, ayrıca Sarıkamış’ta kayak sezonunun 9 Aralık Cumartesi günü açılacağını duyurarak, şunları kaydetti: “Değerli kayak severler bu yıl pass ücretlerinde herhangi bir artışa gitmedik. Geçen yıl uyguladığımız ücretler bu yılda geçerli olacaktır. Sezonumuzu 9 Aralık Cumartesi günü açıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız bir sezon diliyorum.”

arpacay-ve-sarikamis’ta-kutuk-evler-tamamlandi,-kayak-sezonu-9-aralikta-aciliyor-(1).jpgarpacay-ve-sarikamis’ta-kutuk-evler-tamamlandi,-kayak-sezonu-9-aralikta-aciliyor-(2).jpgarpacay-ve-sarikamis’ta-kutuk-evler-tamamlandi,-kayak-sezonu-9-aralikta-aciliyor-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler