Arpaçay'a Yeni Trafik Aracı!

Arpaçay'a Yeni Trafik Aracı!

Arpaçay İlçe Emniyet Amirliğinin araç filosunda yeni trafik ekip aracı faaliyete başladı.

Arpaçay'a Yeni Trafik Aracı!

Arpaçay İlçe Emniyet Amirliğinin araç filosunda yeni trafik ekip aracı faaliyete başladı. Daha önce tek araçla hem trafik hem asayiş hizmetlerini birlikte yürütmeye çalışan emniyet ekipleri yeni trafik aracıyla hizmet ağını genişleterek trafik denetimlerini ve yol kontrollerini sıklaştırdı.

Yeni trafik aracının yanı sıra yeni kurulan trafik ekibiyle de olaylara daha hızlı ve sağlıklı olarak müdahale şansı bulan Arpaçay Trafik Ekipleri, yeni kurulan PTS (Plaka Tanımlama Sistemi) sayesinde de ilçeye giriş yapan tüm araçları otomatik olarak kontrol imkanına kavuştu. Kars-Arpaçay yolunda İlçe Emniyet Amirliği ekiplerinin yanı sıra, kamera sistem odasında bilgisayar başında da trafik kontrolleri yapan ekipler trafik ihlalleri ile ilgili cezai uygulamaları da bilgisayar üzerinden yapmaya başladı. Ayrıca caddelerde vatandaşların görebilecekleri noktalara uyarıcı tabelalar konarak, trafik ihlalleri hakkında vatandaşlar uyarılırken geçtiğimiz ay kurulan MOBESE sistemi sayesinde de ihlal olması durumunda cezai işlem uygulamasına başlandı.

Yeni trafik aracının hizmete başlamasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem; ilçemizin önemli ihtiyaçlarından birinin daha giderildiğini belirterek yeni araçla trafik hizmetlerinin daha hızlı ve kesintisiz şekilde yürütülmesinin sağlanacağını belirtti.

Erdem açıklamasının devamında; "Yeni trafik aracının yanı sıra trafik ekibi de her an hazır durumda. İlçede gelişigüzel park yaparak ve hız limitlerine uymadan araç kullanarak vatandaşlarımızın hakkını gasbeden sürücülere müsaade etmiyoruz. Gerek sahada gerekse de kamera sistem odasında olumsuz bir durum olduğunda arkadaşlar müdahale ediyor. Ayrıca ilçe giriş ve çıkışlarını 24 saat plaka tanıma sistemi ile kayıt altına alıyoruz. MOBESE kameralarını da eklediğimizde ilçenin her noktasını gece gündüz hem trafik hem de asayiş yönünden takip ediyoruz. Yeni trafik aracımızın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı. Volkan Karabağ / karsmanset.com

arpacaya-yeni-trafik-araci!-(1).jpg

arpacaya-yeni-trafik-araci!-(2).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler