Arpaçay'da 11 Araç Hizmete Girdi

Arpaçay'da 11 Araç Hizmete Girdi

Arpaçay’da yeni alınan ve yenilenen araçlar Vekillerin de katılımıyla hizmete sokuldu.

Kars’ın Arpaçay ilçesinde Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından ilçe hizmetleri için hediye edilen kepçe ve kamyon, ilçede kullanılmaz halde olan 11 hizmet aracının Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından onarılarak ilçeye gönderilmesiyle birlikte düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

Arpaçay’a gönderilen araçlar için tören düzenlendi. Törene; Kars Valisi Günay Özdemir, Milletvekilleri Ahmet Arslan, Dr. Selahattin Beyribey, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, İl Genel Sekreteri Selim Kaymakamı Erdinç Dolu, Arpaçay Kaymakamı Lokman Önder, Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çitil, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Doğan, Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun, Susuz Belediye Başkanı Murat Uray, Dağpınar Belediye Başkanı Ömer Vargün, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Arpaçay Belediyesi hizmetlerinde kullanılmak üzere 13 adet araç katılımcıların kurdeleyi kesmesiyle açılışı yapılarak Arpaçaylıların hizmetine sunuldu. Arpaçaylı vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği açılışta, Kafkas Ekibi tarafından gösteri de yapıldı. Arpaçay’da TBB’den gelen bir kepçe, bir süpürge aracı ile diğer araçlarla vatandaşlara daha kaliteli hizmet verilmesi vatandaşlar tarafından büyük memnuniyetle karşılanırken, ilçe halkı adına Başkan Erçetin Altay, araçların ilçeye kazandırılmasında emeği olanlara teşekkür etti

“ARPAÇAY’A EMEK VEREN TÜM BAŞKANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi: “30 Mart 2014 tarihinde göreve geldiğimizde hedefimiz Arpaçay’ı hak ettiği noktalara taşıyabilmekti. Buradan bu amaç doğrultusunda Arpaçay’ın kuruluşundan bu yana görev almış bütün belediye başkanlarımıza teşekkür ediyor, hayatta olmayanlara rahmet, kalanlara ise sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum. İlçemizde uzun süre görev almış ve belediye başkanlığı yapmış Sayın Alaattin Avcı’ya Allah’tan rahmet diliyorum. Kendisi sadece hizmet anlamında değil, Arpaçay’da kardeşliği, birlik ve beraberliği en üst seviyelere taşımak adına yoğun gayret sarf etmiştir ve bunu şükürler olsun ki başarmış ve geride birlik içerisinde güzel bir ilçe bırakmıştır. 2014 yılında göreve geldiğimizde ilçemizin zor şartlar altında olduğu bilincindeydik ama öyle bir ekiple biz bu yola çıktık ki ve Milletvekillerimizin, il ve ilçe teşkilatımızın bize vermiş olduğu desteklerle birlikte tüm bu zorlukların üstesinden gelmeyi başardık. Bu inanç, bu güven Arpaçay halkını hak ettiği noktalara ulaşması noktasında çok gerekli ve olmazsa olmazımızdı. İlçemizin eksiklerini bir bir gidermeye başladık ve devamını getireceğiz. Bir başka konu ise bizim ilçemizde bisiklet kullanımı yaygın ve bisiklet yolu olan bir ilçeyiz, bu anlamda sayın valimizden de bisiklet desteği sağlaması noktasında bir talebimiz oldu. Kendisi de bu talebe olumlu cevap vermesi bizi sevindirdi. Bizler Arpaçay’a hizmet etmenin onur ve gururunu yaşıyoruz. Sayın vekillerimiz Kültür Bakanlığı’ndan 350 bin TL miktarında yol yapımı için bizlere para tahsis ettiler kendilerine teşekkür ediyoruz. Erzurum Büyük Şehir Belediyesi ilçemizdeki hizmet araçlarının tamamının bakım ve onarımını gerçekleştirdi ve Arpaçay halkına yakışır bir kaliteyle hizmet sunması sağlandı. Bu noktada onlara da teşekkürlerimizi sunuyor, saygılar sunuyorum.”

“BİRİLERİ KONUŞUR, BİZ YAPARIZ”

‘Bugün Arpaçay’da birlik ve beraberlik gördük’ diyen AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, “Bugün Arpaçay’da insanlarımızın yüzlerindeki gülümsemeyi ve kol kola girdiklerini, aralarına şeytanları almadıkları bir yapıyı gördük. Bu nedenle Arpaçay halkına sonsuz teşekkür ediyorum. Arpaçaylı bu anlayışıyla bugün bir bayram havasında kol kola ve yan yanalar. Ümit ediyorum ki çok kısa zamanda ülkemizde sizlerin yaptığı gibi yeniden birlik ve beraberlik içerisinde kol kola, omuz omuza olarak sıkıntıların hepsini aşacak. Bunu da kol kola girerek, aramıza şeytanları, bukalemunları almayarak başaracağız. Bugünü Arpaçay için bir dönüm tarihi olarak görüyorum. Ben uzun süredir siyaset yapıyorum ve ilk defa Arpaçay’ı bu coşkuyla görüyorum. Bu nedenle hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizler 40 yıl esarette kalmış vatanın ne demek olduğunu bilen, toprağın ne demek olduğunu bilen, bayrağın ne demek olduğunu bilen milletsiniz. Bu nedenle sizlere bir kez daha canı gönülden teşekkür ediyorum. Bizlerin görevi hizmet üretmek. Hani meydanlarda diyorduk ya ‘Birileri söyler, biz yaparız’ işte görüyorsunuz onlar söylemeye devam ediyor, bizler ise yapmaya. Bu bir başlangıçtır, bizim görevimiz daha çok ve daha güzel işlere imza atmaktır. Bu noktada elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Polis Haftası olması hasebiyle tüm emniyet güçlerimizin, polislerimizin haftasını kutluyor, şehit olan polislerimize Allah’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına sabırlar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“OMUZLARIMIZDAKİ YÜKÜN BİLİNCİNDEYİZ”

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan da konuşmasında; “Şirin ve küçük bir ilçemizde bu kadar iş makinesinin aynı anda hizmete giriyor olması bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Bu memnuniyetimize katkı koyan birçok kurum ve kuruluş var. Başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ilimiz ve ilçemiz hakkındaki çalışmaları kendilerine götürdüğümüzde bizlere katkılarını esirgemiyorlar. Ulaştırma bakanlığımıza teşekkür ediyoruz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz ki ilimiz ve ilçelerimiz için ne zaman gitsek karşılıksız bırakmadılar bundan sonra da bırakmayacaklarına eminiz. Erzurum Büyük Şehir Belediyesi’ne de ilçelerimizi yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyoruz. Belediyeler Birliği ilk defa bölgemize bir iş makinesi verdi bunu da Arpaçay Belediyesi’ne verdi ve bu anlamda onlara da teşekkür ediyoruz. Teşekkür edilecek birçok yer var ama asıl teşekkürü Arpaçay halkı hak ediyor. Arpaçaylıların bizlere verdiği destek, omuzlarımıza yükledikleri sorumlulukla beraber hizmetin en iyisini hak ediyorlar. Biz de bunun gereğini yapmak adına sonuna kadar mücadele ediyoruz.” dedi.

“BİR VE BERABER OLMALIYIZ”

Öte yandan çok önemli günler içerisinde olduğumuzu hatırlatan Arslan, Polis haftası münasebetiyle de birlik ve beraberlik çağrısını yineledi. Arslan; “Üç Ayların içerisindeyiz ve Kutlu Doğum Haftasını yaşıyoruz. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) başta olmak üzere gelmiş geçmiş bütün peygamberleri saygıyla, minnetle anıyor, bu ayların hepimize hayırlar getirmesini diliyoruz. Türk Polis Teşkilatımızın 171. Kuruluş Yıldönümünü de kutluyoruz. Özellikle içinde bulunduğumuz dönemi göz önünde bulundurduğumuzda zor bir süreçten geçiyoruz, bunun da sebebi ülkemiz büyüyor. Ülkemiz büyüdükçe düşmanların bizlere olan düşmanlığı da büyüyor. Tüm bunların üstesinden gelmek adına, maşaların önüne geçmek adına mücadele veren güvenlik güçlerimize sonsuz teşekkür ediyor, bu yolda onlarla birlikte daha güçlü mücadele vermemiz gerektiğini ve onların yanında olduğumuzdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yeter ki bin yıldır bu coğrafyada olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde olalım. Kardeşliğimizi her zamankinden daha üst seviyelere çıkaralım. Biz hizmet anlamında teşkilatlarımızla birlikte çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz, bu araçlarımız da Arpaçay halkına hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.

“BUGÜN, ARPAÇAY İÇİN ÖNEMLİ BİR GÜN”

Kars Valisi Günay Özdemir ise Arpaçaylılara yeni bir hizmet sözü de vererek “Bugün Arpaçay için hizmet anlamında önemli bir gün. Arpaçay’da hizmetlerin artışının başlangıcı için çok önemli bir gün. Arpaçay bunun çok daha fazlasını hak ediyor. Çünkü Arpaçay vatanına, milletine, bayrağına bu güne kadar sahip çıkmış, bundan sonra da sahip çıkacaktır. Tarih boyunca bölgede Ermenilere karşı birlik ve beraberlik içerisinde mücadele vermiş bir ilçemizdir. Kars, tarih boyunca önemli merkez olmuştur, Arpaçay’da bu merkezin içerisinde yerini almıştır. Valilik olarak her türlü hizmeti Arpaçay’a vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Belediye Başkanımızın bizden bisiklet talebi oldu onu karşılayacağız fakat bizim ilçe için ilk düşüncemiz ilçeye bir taziye evi yapmak. Bunun için uygun bir cami bahçesine bu taziye evini yapacağız. Bunun da duyurmuş olalım. Bundan sonrada biz her daim Arpaçay’ın hizmetinde olacağız. Bu hizmet ekipmanlarının Arpaçay halkına hayırlı olmasını diliyoruz.” cümlelerini kullandı.

“HEDEFİMİZ BİRLİKTE BÜYÜMEK”

Son olarak araçların yeniden hizmete sunulmasına katkı sunan Erzurum Büyükşehir Belediyesi adına törene katılan Başkan Yardımcısı Mevlüt Doğan, şunları kaydetti: “Belediye Başkanımız şehir dışında olması nedeniyle katılamadı fakat çokça selamlarını iletti. Belediye başkanımız hizmete geldiğinde belediyecilik anlamında 3 kulvarda hizmet yapacağını söylemişti. Bunlardan 1. Rutin Belediyecilik Hizmetleri, 2. Şehrin Sosyal ve Kültürel Alanda Kalkınması 3. ise Şehrin Ekonomik Manada Kalkınmasıydı. Bunu sadece Erzurum’un kalkınmasından ibaret olmayacağını, komşu iller ve ilçelerle birlikte kalkınınca bir anlam kazanacağını söylemişti. Bu manada komşu iller ve ilçelerimize elimizden gelen desteği sağlamaya çalışıyoruz. Bugün de Arpaçay ilçesinde kullanılmak üzere hizmet araçlarının çalışmasına katkı sunmaktan memnuniyet duyuyoruz, Cenabı Allah’tan bu araçların hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum.” 


kha

Önceki ve Sonraki Haberler