Arpaçay’da 17 köy 3 gündür karanlığa gömüldü!

Arpaçay’da 17 köy 3 gündür karanlığa gömüldü!

Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı 17 köye 3 gündür elektrik verilemiyor. Tellerdeki kırılmanın neden olduğu belirlenen elektrik kesintisinin giderilmesi için çalışmalar sürüyor. Köylüler sorunun bir an önce çözümünü beklediklerini belirttiler.

Arpaçay’da 17 köy 3 gündür karanlığa gömüldü!

Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı 17 köye 3 gündür elektrik verilemiyor. Tellerdeki kırılmanın neden olduğu belirlenen elektrik kesintisinin giderilmesi için çalışmalar sürüyor. Köylüler sorunun bir an önce çözümünü beklediklerini belirttiler.

İlçeye bağlı Akmazdam, Kümbet, Dağköy, Gönülalan, Taşbaşı, Doğruyol, Çanaksu ve Taşköprü köylerinin de aralarında bulunduğu 17 köy, 3 gündük ışığa hasret kaldı. Mevsim değişikliği ile tellerdeki gevşeme ve kasılmanın an ben an değişmesi sonucu meydana gelen kırılmaların elektrik kesintilerine neden olduğu öğrenilirken, sorunun giderilmesi için de günlerdir çalışma yapıldığı görüldü.

Köylüler ise günlerdir karanlıkta kaldıklarını belirterek sorunun bir ar önce çözülmesini istediler. Kış mevsimi nedeniyle zor anlar yaşadıklarını, tamamen karanlıkta kaldıklarını ifade eden köylüler, “Özellikle akşam vakitlerinde çok sıkıntı çekiyoruz. Buzdolapları, çamaşır makineleri çalışmıyor. Artık her şey elektriğe döndü ve elektrik olmayınca da hiçbir şey yapamıyoruz. Sorun ne ise giderilsin ve elektriklerimiz verilsin” dediler. kha

Önceki ve Sonraki Haberler