Arpaçay’da 23 Nisan Coşkusu

Arpaçay’da 23 Nisan Coşkusu

Meydanda halkın da yoğun katılımıyla kutlanan 23 Nisan törenleri 09:30'da başladı.

Arpaçay’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 94. Yıldönümü kutlamaları ülke genelinde olduğu gibi Kars’ın Arpaçay ilçesinde de sabah saatlerinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başladı.

Çelenk töreni sonrası minik öğrenciler Kaymakamlık, Jandarma Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Cumhuriyet Savcılığı makamlarını ziyaret ederek, makam sahiplerini kendi makamlarında ağırladı.

Meydanda halkın da yoğun katılımıyla kutlanan 23 Nisan törenleri 09:30’da başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşını müteakiben İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Karakuzu günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptıktan sonra; Kaymakam, Belediye Başkanı ve Jandarma Komutanı öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı. Oldukça eğlenceli ve renkli geçen törenlerde okulların hazırlamış olduğu birbirinden güzel gösteriler ve oyunlar büyük beğeni topladı.

Arpaçay Anaokulu’nun hazırladığı “Anadolu Ateşi” ve “Hint Dansı” gösterisi ile  büyük beğeni toplarken, Atatürk İlkokulunun hazırladığı Meslekler Orotoryosu, Şemsiye Dansı, İzcilik Kulübü Rontu, Dağlar Kızı Reyhan Müzikali, Aşkım Baksana Bana Müzikli Oyunu ve Hoş Gelişler Ola Müzikli Oyunu ilgiyle izlendi. Miniklerin performansları gösteriler sonrası coşkulu bir şekilde alkışlandı. Programa davetli olarak katılan Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Drama Kulübü öğrencilerinin günün anlamı ve önemi ile ilgili hazırladığı “23 Nisan” ve “Orman Haftası” konulu oyunlar izleyicilere açık havada tiyatro ziyafeti yaşattı. Programın devamında merkez ortaokulları 6. sınıf öğrencileri arasında yapılan kızlar ve erkekler kategorilerinde Bayrak Yarışması, zorlu ve çekişmeli müsabakalara sahne olurken seyirciler de oldukça heyecanlı anlar yaşadı. Tamamı öğrencilerden oluşan Arpaçay Yatılı Bölge Ortaokulu Kafkas Halk Oyunları ekibi de ilk gösterisini 23 Nisan törenlerinde gerçekleştirerek izleyenlerin beğenisini kazandı.  23 Nisan münasebetiyle çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile meydandaki programa son verildi.

Program boyunca minikler için kurulan şişme oyun alanında palyaçolar, şişme adam ve patlamış mısır eşliğinde çocuklar günün tadını çıkardı. Daha önce hazırlığı yapılan “Ağaç Bayramı” nedeniyle temin edilen fidanlar dikim için okullar ve köylere gönderilirken,  protokol ve halkın da katılımıyla ilçe merkezinde İmam Hatip Lisesi bahçesine fidan dikimi yapıldı. kha

Önceki ve Sonraki Haberler