Arpaçay'da 94. Yıl Coşkusu

Arpaçay'da 94. Yıl Coşkusu

KURTULUŞ TÖRENİNDE KARSLI SANATÇILAR YUDUM VE BURHAN YILDIRIM SAHNE ALARAK HALKA KURTULUŞ COŞKUSU YAŞATTI

Arpaçay'da 94. Yıl Coşkusu

KURTULUŞ TÖRENİNDE KARSLI SANATÇILAR YUDUM VE BURHAN YILDIRIM SAHNE ALARAK HALKA KURTULUŞ COŞKUSU YAŞATTI

Kars’ın Arpaçay İlçesi’nin düşman işgalinden kurtuluşun 94. Düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Arpaçay’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümünde sahne alan Türk Halk Müziği’nin sevilen sesi Yudum, söylediği bir birinden güzel türkülerle katılımcıları coşturdu.

Etkinlikler, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk anıtına Kaymakam Faruk Erdem, Belediye Başkanı Erçetin Altay, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Emrah Çelik tarafından çelenk sunumuyla başladı.

Arpaçay Kaymakamlığı ve Arpaçay Belediyesi tarafından organize edilen kutlama etkinlikleri YİBO Spor Salonu’nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan etkinliklere, Kaymakam Faruk Erdem, Belediye Başkanı Erçetin Altay ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Emrah Çelik, vatandaşlar, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay yaptı. Altay, arsılardan beridir her dönemde harp sahası olan ve edatlarımızın Orta Asya’dan Batı’ya göç eden Türk boylarının ve kahramanların kapısı Anadolu’da kurulan Türk Devletlerine Serhat bekçiliği yapan Arpaçay’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümünü ilçe halkı ile birlikte kutlamış olmanın mutluğunu yaşadıklarını söyledi.

Başkan Erçetin Altay, kurtuluştan önce Türklere ellerinden geldiği kadar acımasın katliam yapan Ermenilerin eski hınçlarının almak için zalimce ilçe ve ilçeye bağlı Türk köylerine saldırarak kadın çocuk demeden katliamlar yaptıklarını belirtti.

Altay, Ulu Önder Atatürk’ün emri ile Şanlı Türk Ordusunun Şark Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa ve Halit Paşa komutasındaki kahraman ordumuzun şark cephesine girmesi ile kuvvetlerin birleşerek 30 Kasım 1920’de Serhat İlçemiz Arpaçay’ı düşman işgalinden kurtardıklarını kaydetti. Memleket topraklarının her karışı için binlerce şehit veren milletimizin düşmana karşı göğsünü gererek vatanı kurtardıklarını ifade eden Başkan Altay, dedelerimizin Ermenileri Türk topraklarından sonsuza kadar kovuklarına dikkat çekti.

Yapılan konuşmaların ardından Kurtuluş etkinlikleri öğrencilerin şiirleriyle devam etti. Daha sonra Karslı sanatçı Burhan Yıldırım sahne aldı. Yıldırım’ın seslendirdiği türkülere eşlik eden katılımcılar, gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.

Son olarak sahneye çıkan Türk Halk Müziği'nin güçlü sesi Yudum, birbirinden güzel türkülerini seslendirdi. Yudum’un söylediği türkülere ise protokol üyeleri halay çekerek eşlik etti. Yudum seslendirdiği türkülerle Arpaçaylılara muhteşem bir kurtuluş günü yaşattı. Kurtuluş günü etkinlikleri folklor gösterilerinin ardından son buldu. Kaymakam Faruk Erdem ile Belediye Başkanı Erçetin Altay, Yudum’a plaket ve Kafkas halısı hediye etti.

HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ ARPAÇAY SEMALARINI ŞENLENDİRDİ

Kutlama etkinlikleri akşam Arpaçay Meydanı’nda düzenlenen havai fişek gösterisi ile şenlendi. Havai Fişek gösterisi öncesi Kaymakam Faruk Erdem Belediye Başkanı Erçetin Altay ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Emrah Çelik ve diğer protokol mensupları dilek fenerleri uçurarak, “Allah bu millete bir daha kurtuluş günü kutlamayı nasip etmesin” dileklerinde bulundular.

aw234782_01.jpg

aw234782_02.jpg

aw234782_06.jpg

aw234782_07.jpg

aw234782_11.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler