Arpaçay’da, "Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı"

Arpaçay’da, "Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı"

Arpaçay Kaymakamlığı koordinesinde bağımlılıkla mücadele uyuşturucu, alkol, tütün ve zararlı maddelerin kullanımına yönelik genel durum değerlendirmelerinin ”Ben Olsaydım” teması altında ele alındığı Bağımlılıkla Mücadele Çalıştay’ı yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanan çalıştay,  İlçe Sağlık Grup Başkanlığı personelleri tarafından   bağımlılıkla mücadele konularında toplumumuzun farklı kesimlerine ulaşılarak katılımın geniş tutularak uyuşturucu, alkol, tütün, teknoloji, davranışsal bağımlılık konularına yönelik genel bir durum değerlendirmeleri ele alınarak, toplumumuzu ve insanlığı olumsuz etkileyen bağımlılıkla mücadelenin daha etkin yürütülmesi için, konuya ilişkin sorunların tespit edilerek çözüm önerilerinin değerlendirildiği sunumlar ve istatistiksel verileri paylaşıldı.

Kaymakam Mustafa Uğur Özerden konuşmasında; Dünyanın en önemli sorunları arasında yer alan bağımlılıkla mücadelede yapılan çalıştayların önemli olduğunu kurumlar ve STK temsilcileri ile birlikte bağımlılıkla mücadele için güç birliği içerisinde çalışılması gerektiğini söyledi.

Bağımlılıkla mücadele konularında yapılması gerekenler, eksik görülen uygulamalar ve ilçemiz ölçeğinde nelerin yapılması gerektiği ile ilgili konular hakkında bilgi paylaşıldı. Program paydaşların öneri ve dileklerinin değerlendirilmesiyle sonlandırıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler