Arpaçay'da Bakırcılık Sanatı Markalaşıyor

Arpaçay'da Bakırcılık Sanatı Markalaşıyor

Kars Valiliğinin destekleriyle Arpaçay Kaymakamlığı tarafından yöre hanımlarına katkı sağlamak ve unutulan bakırcılık sanatını yeniden canlandırmak amacıyla yaklaşık 4 ay önce projesi hazırlanan ve atölyesi kurulan Arpaçay Bakır İşlemeciliği kısa zamanda

Arpaçay'da Bakırcılık Sanatı Markalaşıyor

Kars Valiliğinin destekleriyle Arpaçay Kaymakamlığı tarafından yöre hanımlarına katkı sağlamak ve unutulan bakırcılık sanatını yeniden canlandırmak amacıyla yaklaşık 4 ay önce projesi hazırlanan ve atölyesi kurulan Arpaçay Bakır İşlemeciliği kısa zamanda kar topu gibi büyüdü.

Başlarda Kaymakamlık destekleriyle projeyi yürüten kadınlar, artık kendi işinin patronu oldu. Ustalaşarak ürettikleri her bir ürünün sanat eseri niteliğinde olduğu çalışmalar ve satılan ürünlerden elde edilen kârın tamamı kendilerinin. Gerek resmi kurumlar gerekse de özel siparişleri yetiştirebilmek için şimdilerde harıl harıl çalışıyorlar. Siz de markalaşma ve kurumsallaşma çalışmaları kapsamında yeni açılan internet sitesinden ve facebook adreslerinden tamamı el işlemesi olan bakır ürünleri sipariş vererek Arpaçaylı kadınlara destek olabilir, sevdiklerinize unutulmayacak bir hediye verebilirsiniz.

sp18.jpg

img_8198.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler