Arpaçay’da Bayram Heyecanı

Arpaçay’da Bayram Heyecanı

Ramazan ayının sona ermesi ile başlayan Ramazan Bayramı Kars'ın Arpaçay ilçesinde arefe günü yapılan esnaf ziyaretleriyle ilçede kutlanmaya başlandı.

Arpaçay’da Bayram Heyecanı

Ramazan ayının sona ermesi ile başlayan Ramazan Bayramı Kars’ın Arpaçay ilçesinde arefe günü yapılan esnaf ziyaretleriyle ilçede kutlanmaya başlandı. Bayram günü geleneksel olarak dükkanlarını açmayan esnafların bayramını arefe günü tüm esnafları gezerek kutlayan Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem ve İlçe  Emniyet Amiri, kendilerini dükkanlarında ziyaret etti. Ziyaretten oldukça memnun olan ve uygulamadan çok memnun olan esnaflar, hassasiyetinden dolayı Kaymakamımıza teşekkür ettiler.

Bayram sabah Bayram Namazı sonrası camiide ilçe halkı bayramlaşırken, bayramın ilk günü ise daha önce duyurusu yapılan resmi bayramlaşma töreni için vatandaşlar ve devlet memurları İlçe Öğretmenevinde hazır bulundu. Buradaki Bayramlaşma törenine ilçe protokolü ve vatandaşların yanı sıra ilçemize bağlı Güvercin Köyünden olan Eski Vali ve Danıştay Üyesi Mevlüt ATBAŞ da katıldı. Eski bayramlardaki anılarını anlatan misafirler, bayramlaşma töreni sonrası görevleri sebebiyle bayramı ailelerinden uzakta geçiren emniyet ve jandarma personelini ziyaret ettiler. İlk olarak İlçe emniyet Amirliğinde görev yapan polislerle bayramlaşan protokol sonrasında İlçe Jandarma Komutanlığındaki askerle bayramlaştı.

Önceki ve Sonraki Haberler