Arpaçay´da Kadın Olmak Fotoğraf Yarışması

Arpaçay´da Kadın Olmak Fotoğraf Yarışması

Kars Arpaçay Kaymakamlığı'nca bu yıl 2.'si düzenlenecek olan ve Arpaçay'da kadının sosyal, kültürel, ekonomik yaşamdaki yerini, değerini ve önemini fotoğraflamayı amaçlayan “Arpaçay'da Kadın Olmak” ödüllü fotoğraf yarışması yapılacak.

Arpaçay'da Kadın Olmak Fotoğraf Yarışması

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Kars Arpaçay Kaymakamlığı’nca bu yıl 2.’si düzenlenecek olan ve Arpaçay’da kadının sosyal, kültürel, ekonomik yaşamdaki yerini, değerini ve önemini fotoğraflamayı amaçlayan “Arpaçay’da Kadın Olmak” ödüllü fotoğraf yarışması yapılacak. İlk üçe girenlere sırasıyla sırayla diz üstü bilgisayar ve tablet verileceği fotoğraf yarışmasının katılım koşulları şöyle:

“ARPAÇAY’DA KADIN OLMAK” KONULU FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

1 - KONU   

“Arpaçay’da Kadın Olmak”

8 Mart Dünya kadınlar günü dolayısıyla farklı fotoğraf teknikleri kullanmak suretiyle Arpaçay’da kadının sosyal, kültürel, ekonomik yaşamdaki yerini, değerini ve önemini simgeleyen fotoğraflar yarışma kapsamındadır.

2 - KATILIM KOŞULLARI VE ŞARTLARI 

-           Yarışma, konuya ilgi duyan tüm amatör veya profesyonel katılımcılara (Seçici Kurul dışında) açıktır.

-           Yarışmaya katılım bedelsizdir.

-           Daha önce başka yarışmalarda ödül almış eserler ve Arpaçay ilçesi sınırları dışında çekilen eserler yarışmaya kabul edilmeyecektir (Durumun tespiti halinde doğacak hukuki sorumluluklar katılımcıya aittir).

-           Yarışmaya eser gönderenler, eserlerin kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılır.

-           Arpaçay Kaymakamlığı katılımcıların fotoğraflarıyla ilgili izinler ve telif haklarıyla ilgili herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

-           Katılımcı, fotoğraflarında her türlü çekim tekniğini kullanmakta ve özgün anlatımında serbesttir.

-           Ödül almaya hak kazanan fotoğrafların Arpaçay’da çekilmediği yönünde şüphe oluşması halinde fotoğraf sahibi Seçici Kurul’a fotoğrafın Arpaçay’da çekildiğini ispatlaması gerekmektedir. Aksi durumda bu eserler değerlendirilmeye alınmayacak, ödül alması halinde ödülleri iptal edilecektir.

-           Yarışmaya; renkli, siyah-beyaz ve sepia gibi monokrom (tek renk) fotoğraflarla katılım yapılabilir. 

-           Yarışmaya katılan tüm fotoğraflar ya da bir kısmı sergi amaçlı olarak ya da farklı bir şekilde ileriki bir tarihte Kaymakamlığımız tarafından kullanılabilecektir. Bu nedenle başvuru formuyla birlikte CD’de gönderilecek fotoğraflar; eser sahibinin arzu ettiği kadrajda, büyük basıma uygun olacak şekilde, yüksek çözünürlükte (300 dpi) ve en yüksek sıkıştırma kalitesinde kısa kenarı en az 2000 pixel olarak JPEG formatında gönderilmelidir.

-           Yarışma sayısal ortamdadır, baskılar kabul edilmeyecektir. 

-           Katılım koşullarına ve şartlarına uymayan fotoğrafların ödülleri iptal edilecek ve yerine başka bir fotoğraf konmayacaktır. 

-           Her katılımcı en çok 5 eserle yarışmaya katılabilir.

-           Yarışmaya gönderilecek fotoğraflara verilecek isim; 6 rakamdan oluşacak katılımcının rumuzu (Örneğin; 012345), fotoğrafın sıra numarası ve fotoğrafın çekildiği yer olarak hazırlanmalıdır (Örneğin; 012345-1-arpaçayyenimahalle.jpg, 012345-2.doğruyolköyü.jpg, ..., gibi).

-           Teslim edilecek ya da gönderilecek CD’nin üzerinde sadece katılımcının 6 rakamlı rumuzu yazılı olacaktır. Üzerinde “katılımcı rumuzu” yerine “katılımcı ismi” yazılan CD’ler yarışma dışı bırakılacaktır.

-           Şartnamenin son sayfasında bulunan katılım formunun eksiksiz olarak doldurulması, imzalanması, CD ile birlikte kapalı bir zarfın içerisine konulması ve zarfın üzerine sadece 6 rakamlı rumuzun yazılması gerekmektedir.

-           Birden fazla fotoğraf ile katılım durumunda tüm fotoğraflar aynı CD içerisine JPEG olarak kaydedilmelidir. 

-           Gönderilen kayıtlardaki fotoğraflar paspartusuz ve kenar boşluksuz olmalıdır. 

-           Eserlerin kaydedildiği CD ve başvuru formu beraber zarflanarak son eser teslim tarihi olan 03.03.2015 günü mesai saati sonuna kadar Kaymakamlık Özel Kalem Bürosuna elden teslim edilmeli ya da teslimat yerine zamanında ulaşacak şekilde gönderilmelidir; geç ulaşan eserler yarışmaya dâhil edilmeyecektir.

-           Katılımcı, yarışmaya gönderdiği yapıtın tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Ödül alan katılımcılardan bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettiği anlaşılanlardan elde ettikleri ödül, unvan ve her türlü kazanımları hukuki yollardan geri alınır ve cezai işlemler uygulanır. 

-           CD’ler ve başvuru formları katılımcılara iade edilmeyecektir. 

-           Yarışmaya herhangi bir şekilde eser gönderen yarışmacılar bu şartnamedeki tüm şartları peşinen kabul etmiş sayılacaktır.

3 - KULLANIM HAKLARI

Katılımcı, yarışma için gönderdiği tüm fotoğraflar için Arpaçay Kaymakamlığı yayınlarında münhasır bir kullanım hakkını verdiğini peşinen kabul ettiğini ve buna bağlı olarak gerek Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, gerekse diğer ilgili mevzuat gereğince gönderdiği tüm fotoğraflarının çoğaltma, işleme, temsil, umuma iletim haklarının ve yayımlanma haklarının kullanımı için Arpaçay Kaymakamlığı’na izin / muvaffakatname verdiğini kabul eder. Bu şekilde kullanılan eserler için, eser sahibi sonradan verdiği izni kesinlikle geri almayacağını ve eserin yukarıdaki şekilde kullanılmasını engellemeyeceğini veya bu izin / muvaffakatname için herhangi bir telif hakkı veya maddi, manevi talepte bulunmayacağını gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt eder. Gönderilen eserlerin kullanım hakları Arpaçay Kaymakamlığı ve eser sahibine ait olacaktır.

4 - YARIŞMA TAKVİMİ

Son Katılım Tarihi                  : 03 Mart 2015

Sonuç Bildirimi                      : 07 Mart 2015

Ödül Töreni                            : 09 Mart 2015 

5- SEÇİCİ KURUL

Kaymakamlık tarafından daha sonra en az üç kişi olmak üzere oluşturulacaktır.

Kurul kararları kesin olup, kesinlikle itiraz kabul edilmeyecektir.

6 - ÖDÜL 

Birincilik ödülü          : Diz üstü bilgisayar

İkincilik ödülü            : Tablet

Üçüncülük ödülü        : Tablet

7 - ESER TESLİMAT ADRESİ

Özel Kalem Bürosu, Yeni Mah. Cumhuriyet Cad. No:111 Arpaçay /KARS

Tlf       : 0474 281 20 67

Faks    : 0474 281 28 82

8- İLETİŞİM

-           arpacay.gov.tr

-           [email protected]

-           facebook.com/tcarpacay

-           twitter.com/tcarpacay

-           youtube.com/tcarpacay

Arpaçay’da Kadın Olmak Fotoğraf Yarışması

KATILIM FORMU

Rumuz                        :

TC Kimlik No :

 Ad-Soyad                  :

Telefon                       :

E-posta                       :

Adres                          :

Gönderilen toplam Fotoğraf sayısı: ............... adet.

Yarışma şartnamesini okudum ve kabul ettim. Fotoğraf - fotoğraflar bana aittir. Fotoğraf yarışma şartnamesini okuyup aynen kabul ettiğimi, fotoğraflarda yer alan görüntüler dolayısıyla ilgili üçüncü kişi ve kurumların izinlerinin olduğunu ve bunlardan doğa¬¬bilecek maddi manevi hak taleplerinden sorumlu olacağımı beyan ederim. 

                                                                                                                  ___/___ / 2015 / İmza

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler