Arpaçay'da Karla Mücadele Çalışmaları

Arpaçay'da Karla Mücadele Çalışmaları

Kars’ın Arpaçay İlçesi’nde kar yağışının durmasıyla birlikte karla mücadele çalışmalarına hız verildi.

Arpaçay’da yaklaşık bir haftadır etkili olan kar yağışı ve tipi ardından kapanan köy yollarının tekrardan ulaşıma açılması için ilçe şantiye ekipleri, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Arpaçay Kaymakamlığı tarafından kurulan kriz merkezine ulaşan ihbarların değerlendirilmesi neticesinde önceliğin hasta ve hamile vatandaşların bulunduğu köylere yoğunlaştırıldığı çalışmalarda ekipler, tüm köy yollarını teker teker ulaşıma açtı.

Arpaçay Kaymakamı Lokman Önder, karla mücadele çalışmalarını yerinde inceleyerek, yapılan çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgiler aldı.

Karla mücadele çalışmalarını ile ilgili açıklamada bulunan Kaymakam Lokman Önder, mevcut personel ve iş makinelerinin 7/24 çalışarak ilçe genelinde yaşanan ulaşım problemlerin giderildiğini belirtti.

Önder, “ Yaşanan kar yağışının zaman zaman yoğunlaşması ve süreklilik arz etmesinden dolayı yolların tekrardan kapanmasına rağmen çalışmalar sürekli devam etti. Vatandaşlarımızın yaşanabilecek aksaklıklar konusunda duyarlı olmalarını ve şantiye ekiplerimize yürütmüş oldukları çalışmalarda yardımcı olmaları gerekiyor” dedi.

Önder ayrıca karla mücadele çalışmalarını özveriyle yürüten ekiplere de çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

arpacayda-karla-mucadele-calismalari-(1).jpgarpacayda-karla-mucadele-calismalari-(2).jpgarpacayda-karla-mucadele-calismalari-(3).jpg

iha

Önceki ve Sonraki Haberler