Arpaçay'da Komşuluk Projesi devam ediyor

Arpaçay'da Komşuluk Projesi devam ediyor

Kars'ın Arpaçay İlçesi'nde başlatılan vedevam eden projelerden 'Komşuluk Projesi' Ramazan ayı ile birlikte devam ediyor.

Arpaçay'da Komşuluk Projesi devam ediyor

 Kars’ın Arpaçay İlçesi’nde başlatılan vedevam eden projelerden ‘Komşuluk Projesi’ Ramazan ayı ile birlikte devam ediyor. 

Proje kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçeye bağlı Taşlıağıl, Polat, Okçuoğlu ve Taşköprü köylerindeki komşu aileler ziyaret edildi.

Her hafta bir kurum tarafından gerçekleştirilen komşuluk ziyaretlerinde bu hafta ziyaretleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Karakuzu ve Şube Müdürü Ahmet Dost birlikte gerçekleştirdi. Kurum yetkilileri vatandaşları evlerinde ziyaret ederek kendileri ile uzun süre sohbet ettiler. Sohbetlerinde vatandaşların yaşadığı sorunları yerinde inceleme fırsatı bularak yapılabilecek yardımları tek tek not alan yetkililer, vatandaşlarla sohbet ederek yapılması gerekenleri masaya yatırdılar.

Komşuluk projesi Arpaçay'daki resmi kurumların sene başında komşusu olarak belirlenen aileler ile iyi bir komşu olmalarını ve hemen her konuda irtibatta olmalarını sağlayan bir sosyal sorumluluk projesidir. Belirli aralıklarla resmi kurumlar tarafından ziyaret edilen ailelerin istekleri not alınıp ilgili yerlere iletilirken, sorunları yerinde görme imkanı oluyor. Proje, çağımızda komşuluk kültürünün giderek öldüğü bir ortamda eski komşulukları tekrar yaşatmak için uygulanıyor. 

20140706aw136460_01.jpg

20140706aw136460_02.jpg

20140706aw136460_03.jpg

20140706aw136460_04.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler