Arpaçay’da Kurtuluş Coşkusu!

Arpaçay’da Kurtuluş Coşkusu!

Kars’ın Arpaçay İlçesi’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıldönümü, düzenlenen törenler ve etkinliklerle kutlandı.

Törene; Arpaçay Kaymakamı İlyas Öztürk, Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, AK Parti İlçe Başkanı Zeki Elma, Azerbaycan Kars Konsolos Yardımcısı Arzu Haydarova, Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Selçuk Uray, Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Düzgün, Kars Şeker Fabrikası Müdürü İsmail Yıldız, İşkur Müdürü Yusuf Bulut, Şeker Fabrikası Müdür Yardımcısı Hilmi Öğülmüş, kurum ve daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Arpaçay Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından yürütülen 3 Kasım Arpaçay'ın Kurtuluşu etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı’na İlçe Kaymakamı İlyas Öztürk ve Belediye Başkanı Erçetin Altay tarafından çelenk sunuldu.

Burada Saygı duruşu bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında Kaymakam İlyas Öztürk ve Erçetin Altay Arpaçay Belediye Başkanlığı’nda bayram tebriklerini kabul etti. Burada günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştiren Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, “Atalarımız, Çanakkale başta olmak üzere bütün harp sahalarında göstermiş oldukları yurt savunmasıyla, mücadeleyle bize bu güzel vatanı armağan ettiler. Bize bu güzel vatanı armağan eden ecdadımızın mekanı cennet olsun. Allah bize bir daha bu kurtuluş günlerinin tekrarını yaşatmasın.” dedi.

Belediye Başkanı Altay’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Arpaçay YBO,3 Kasım YBO ve Şeyh Şamil İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından Arpaçay ile ilgili şiirler okundu. Programın sonunda Aziz Şehitlerimiz için Arpaçay Merkez Camii’nde öğle namazı sonrası dualar okundu.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler