Arpaçay’da SERKA Proje Tanıtımı Yapıldı

Arpaçay’da SERKA Proje Tanıtımı Yapıldı

Arpaçay’da Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ve Arpaçay Kaymakamlığı işbirliği ile kurum amirleri ve köy muhtarlarına yönelik proje bilgilendirme semineri düzenlendi.

SERKA tarafından çağrıya çıkılan Mali Destek Programı kapsamında özellikle kamu kurumlarını ilgilendiren “Kentsel Altyapının İyileştirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı'” ve vatandaşlarımızın başvurabileceği “Örnek Büyükbaş Hayvancılık İşletmelerinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı” konularında bilgilendirme yapıldı.

Katılımcılara Desteklenebilecek proje türleri, Proje hazırlamada dikkat edilmesi gereken yol ve yöntemler, başvuru süreleri ve başvuru aşamalarına dair pek çok konuda bilgilendirmede bulunuldu. Karşılıklı fikir alış verişi ve soru cevap şeklinde verilen bilgilendirmelerde kurum amirleri ve köy muhtarlarımız projelere dair pek çok konuda alanında uzman kişilerden bilgi aldılar.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Arpaçay Kaymakamı Lokman Önder; “Doğru yönlendirilebilecek projeler sayesinde ilçemizin iş ve istidam açısından önemli bir potansiyele sahip olacağı düşüncesindeyim. Bu potansiyelin değerlendirilmesinde genç girişimcilerimiz, köy muhtarlıklarımız ve kamu kurumlarımızın hazırlayacakları başarılı ve doğru projelerde Arpaçay Kaymakamlığı olarak elimizden gelen tüm desteği sağlamaya hazırız.” ifadelerini kullandı. kha

Önceki ve Sonraki Haberler