Arpaçay'da Toplu Sünnet Coşkusu

Arpaçay'da Toplu Sünnet Coşkusu

Kars Arpaçay Kaymakamlığı ve Arpaçay Belediyesi işbirliğiyle Toplu Sünnet Programı gerçekleştirildi.

Arpaçay'da 3 Kasım Yatılı Bölge Okulu bahçesinde gerçekleştirilen programa İlçe Kaymakamı Lokman Önder, Belediye Başkanı Erçetin Altay, Jandarma Komutanı Yzb. Emrah Çelik, daire amirleri, muhtarlar, esnaflar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

İlçe merkez ve köylerinden maddi durumları yetersiz vatandaşların yapmış oldukları başvurular neticesinde toplam 28 çocuğun belirlenmesinin ardından, çocukların daha önceden belirlenen tarihlerde, Kars Harakani Devlet Hastanesinde son derece sağlıklı ve hijyenik ortamlarda uzman hekimler tarafından sünnet işlemleri gerçekleştirildi.

Sünnet programı için kendilerine temin edilen kıyafetleriyle programa katılan minikler gün boyunca sünnet coşkusunu doyasıya yaşadılar. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından, Müftülük görevlileri tarafından okunan hatim, dualar ve ilahilerin akabinde günün anlam ve önemine dair açıklamalarda bulunan Kaymakam Önder, sünnet etkinliklerinin hem dini hem de geleneksel olarak toplumumuzdaki önemini vurgulayarak, sosyal devlet olmanın gerektirdiği ölçüde vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu yollar, köprüler ve okullar kadar bu tür ihtiyaçlarının da karşılanmasından duyduğu memnuniyeti belirtirken, organizasyonda emeği geçenleri gayretlerinden dolayı tebrik etti.

Program katılımcılara sunulan ikram ve sünnet olan çocuklarımıza verilen hediye bisiklet ve çeyrek altınların dağıtılmasının ardından sonlandırıldı.

arpacayda-toplu-sunnet-coskusu-(1).jpgarpacayda-toplu-sunnet-coskusu-(2).jpgarpacayda-toplu-sunnet-coskusu-(3).jpgarpacayda-toplu-sunnet-coskusu-(4).jpgarpacayda-toplu-sunnet-coskusu-(5).jpgarpacayda-toplu-sunnet-coskusu-(6).jpgarpacayda-toplu-sunnet-coskusu-(7).jpgarpacayda-toplu-sunnet-coskusu-(8).jpgarpacayda-toplu-sunnet-coskusu-(9).jpgarpacayda-toplu-sunnet-coskusu-(10).jpgarpacayda-toplu-sunnet-coskusu-(11).jpgarpacayda-toplu-sunnet-coskusu-(12).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler