Arpaçay'da Yeni Başkan 'Erçetin Altay'

Arpaçay'da Yeni Başkan 'Erçetin Altay'

30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti Arpaçay Belediye Başkanı seçilen Erçetin Altay, mazbatasını alarak görevine başladı.

Arpaçay'da Yeni Başkan 'Erçetin Altay'

30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti Arpaçay Belediye Başkanı seçilen Erçetin Altay, mazbatasını alarak görevine başladı. Başkanlık koltuğuna oturan Altay, Arpaçay’ı daha ilerilere götürmek için el birliği ile çalışacaklarını söyledi. Altay ayrıca, ilçede görev yapmış eski belediye başkanlarına da teşekkür etti.

Arpaçay’ın çiçeği burnunda belediye başkanı Erçetin Altay, AK Parti ilçe başkanlığı, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, partililer, eş, dost ve akrabalarıyla birlikte seçim bürosundan yürüyerek belediye binasına geçtiler. Burada dualar eşliğinde kurban kesildi ardından da başkanlık makamına geçildi.

“Hayırlı olsun” ziyaretine gelenlerin akın ettiği başkanlık makamı bir anda dolup taştı. Uzun bir süre ziyarete gelenlerle tek tek tokalaşan Altay, herkese ayrı ayrı teşekkür etti ve “Arpaçay’a hizmette hep birlikte hareket edeceğiz” sözleriyle sık sık alkış aldı.

“BİZ BU BAŞARIYA İNANMIŞTIK”

İlk konuşmayı AK Parti Arpaçay İlçe Başkanı Zeki Elma yaptı. Elma, “Bugün teşkilat olarak en mutlu günümüz. Muhalefet Partisinin çok ciddi bir potansiyeli vardı. Buna rağmen Arpaçaylıları sizlerle buluşturma adına yola çıktık. Bu yolda çok iyi niyetle hareket ettik. Allah da niyetimizi kabul etti. Ve Erçetin Altay’ı Arpaçay’a belediye başkanı yaptık. Biz teşkilat olarak çok gururluyuz, çok mutluyuz. İnşallah 5 yıllık görev süresi içerisinde inanıyoruz ki Arpaçay’a çok ciddi katkıları olacaktır. Zaten biz ona inanmıştık. Projelerine inanmıştık. Kendisine inanmıştık. Gerçekten esnaflığında bile çok ciddi, dürüst Arpaçay’a ciddi anlamda katkısı olan bir insandır. Ticari hayatında ki başarılarını inşallah belediye başkanlığı döneminde de devam ettirecektir. Kendisine tekrar hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

“İLÇEYE HİZMET EDEN TÜM BELEDİYE BAŞKANLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

AK Parti Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay da, “Biz bu kutlu yola çıkarken hedefimizde tek olan bir şey vardı: Arpaçay’ın iktidarla beraber iyi şeylere layık olabilmesiydi. Bunu sürecin başından bugüne kadar çok inançlı bir şekilde il genel meclis üyelerimiz, belediye meclis üyelerimiz, bizi destekleyen tüm Arpaçaylı hemşerilerimizle beraber bugün iktidarın açtığı bu yolda çok sağlam adımlarla ileri bakarak Arpaçay’ın daha iyi şeylere, Arpaçaylıların daha güzel hizmetlere layık olduklarını gürdük. Tabi bu arada bizden önce ki belediyemizde görev yapmış tüm belediye başkanlarına Abdullah Avcı, Veli Şahin, Alaattin Amca uzun süre bu görevi alnın akıyla Arpaçaylılara yaraşır bir şekilde sürdürdü. Daha sonra Enver Akkaya, Cengiz Çobanoğlu tekrar Enver Akkaya’ya yani Arpaçay’a emeği geçen tüm belediye başkanlarımıza şahsım ve teşkilatım, ilçem adına teşekkür ediyorum. Biz burada bu yola çıkarken mevcut yönetim ve aday arkadaşlarımızla yarışırken sadece Arpaçay’da daha iyi şeyler yapabileceğimizi iddia etmiştik. Hiçbir zaman için adayların ve mevcut başkanın şahsına, ailesine kişisel haklarına saygısızlık etmedik. Çünkü bu hem benim kendi aile terbiyeme, hem benimle beraber yola çıkan arkadaşlarımla, büyüklerimle aldığım telkinlerle beraber, sağlam adımlarla kimsenin onurunu, gururunu rencide etmeden çok sadakatli bir şekilde, çok sağlıklı bir şekilde bir seçim yürüttük.” diye konuştu.

RAKİPLERİMİZİN VE TARAFLARININ BURUNLARININ KANAMAMASI İÇİN, AYAKLARININ TAŞA DEĞMEMESİ İÇİN HEP ALLAH’A DUA ETTİK

Dostluk, kardeşlik mesajları veren Altay ayrıca, “Burada ki amacımız zaten Arpaçay’da iyi şeyleri başarırken komşuluğu ve arkadaşlığı, kardeşliği de pekiştirebilmekti. Ve süreç içerisinde hem Arpaçay’ın iktidarla buluşmasını çok arzu ediyorduk, hem de bizimle beraber yola çıkan kader arkadaşlarımızla, yoldaşlarımızla  bizim karşımızda olan rakiplerimizin taraflarının burunlarının kanamaması için, ayaklarının taşa değmemesi için hep Allah’a dua ettik. Yarabbim Arpaçay’da ki bu birlik ve bütünlüğümüzü bu sağlıklı, sıhhatli yürüyüşümüzü mutlu sona eriştir. Allah’a yine binlerce şükürler olsun ki bu mutu sona erişmiş durumdayız. Tabi biz bu sona ve güce dahi hareket ederken arkamızda ciddi anlamda iktidarın çok güçlü bir ekibi vardır. İl başkanımız, iki tane Kars sevdalısı milletvekilimiz Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç bey. Şunu da çok iyi belirtmek istiyorum. Arpaçay’a ve Arpaçay'ın 48 köyüne teşekkür ediyorum. Bizi ve partimizi en iyi şekilde desteklediler. En iyi mutlu sona eriştirdiler. Bundan sonra ki süreç içerisinde tek amacımız Arpaçay’ın daha iyi şeylere layık olmasına vesile olmaktır.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından hatıra fotoğrafları çektirildi, ziyaretçilere kolonya ve çikolata ikramında bulunuldu.

BİRİMLERİ ZİYARET ETTİ

AK Parti Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay son olarak belediyenin birimlerini ve tüm çalışanlarını yerlerinde ziyaret etti, araç parkını da dolaşarak bilgi aldı.

Altay’a AK Parti Arpaçay İl Genel Meclis üyeleri Cengiz Çobanoğlu, Öner Avcı, Belediye Meclis Üyeleri Tahsin Demir, Suat Çağlı, Şentürk Baran, İlhan Karabağ, Hüsnü Aydın, Öner Avcı, Aytaç Kertmenoğlulları, Remzi Şair, Selçuk Altay ve Binali Başkaya da eşlik etti.

2980 nüfuslu Arpaçay ilçesinde 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde adaylara 1395 oy verildi. AK Parti 618, CHP 473, DSP 267, MHP ise 37 oy aldı.

ERÇETİN ALTAY KİMDİR?

02.03.1964 Arpaçay Doğumludur. Lise Mezunu Olup Ticaretle Uğraşmaktadır. Evli ve 5 Çocuk Babasıdır.kha

Önceki ve Sonraki Haberler