Arslan: “Ayasofya üzerinden, kafaları karıştıranlara fırsat vermeyeceğiz”

Arslan: “Ayasofya üzerinden, kafaları karıştıranlara fırsat vermeyeceğiz”

Arslan, partisinin Kars İl Başkanlığınca düzenlenen bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, camiye çevrilen Ayasofya üzerinden, insanların kafasını karıştırmak isteyenlere fırsat verilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

İnsanların kafasını karıştırmak isteyenlerle birlikte, dış güçlerin emellerine alet olanların da olduğunu vurgulayan 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, onlara fırsat vermeyeceklerini söyledi. 

Geçmişini bilmeyen toplumların geleceklerini kuramayacağına dikkat çeken Ahmet Arslan, Ayasofya’nın yaklaşık olarak 500 yıl önce kutlu bir fethin ardından cami olarak hizmete açıldığını hatırlattı. 

Ayasofya’nın cami olarak yeniden hizmete açılmasına katkı sunan herkese teşekkür eden Kars Milletvekili Ahmet Arslan; “Ayasofya, kutlu bir fethin arkasından cami olmuş ve 500 yıla yakın da ecdada cami olarak, ibadethane olarak hizmet etmiştir. Ayasofya, 86 yıl boyunca müze olarak bu ülkeye hizmet etmiştir. Ancak, geçtiğimiz günlerde de aslına rücu ederek, cami şeklinde ibadethane olarak hizmet etmesi adına bir karar alındı. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere emeği olan her kerse teşekkür ediyor ve minnetlerimizi bildiriyoruz. Ancak Karslı hemşerilerimizin de bir şeyi bilmesinde fayda var. Değerli basın mensuplarımız da buna aracılık etsinler. Geçmişini bilmeyen geleceğini kuramaz. Eğer geçmişinizi iyi bilmezseniz, sağlam bir gelecek kuramazsınız. İşte geçmişimizi iyi bilmek için 1000’li yıllarda Kars’a gelen Ebul Hasan Harakani Hazretlerinin manevi hamisi bilmemiz ve yad etmemiz gerekiyor. Sultan Alparslan’ı bilmek lazım, 1064’te Anadolu’ya ayak basarak buraları bize yurt yaptı. O günden bugüne on binlerce şehidimiz var. Onları yad etmemiz ve bilmemiz lazım. Bu kadar değerli bir toprakta, Sarıkamış şehitlerimizi de bilmemizi lazım. Kutlu bir fetih sonunda, 500 yıl camilik yapmış,  bugünde cami olarak hizmet eden Ayasofya’yı bilmemiz lazım. Özellikle Ayasofya üzerinde ortalığı karıştırmak isteyen, insanımızın kafasını karıştırmak isteyenlere de fırsat vermemeliyiz. Bunun yolu da, bugünümüzü kıymetlememizden geçiyor. Bu günümüz bizim için çok değerlidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin, Cumhuriyet olarak insanımıza bugün hizmet etmesi bizim çok değerlidir. ‘Geçmişimizi bilelim ve sahip çıkalım’ derken de bu günümüzden vaz geçmeyeceğimizi de her kesin bilmesi lazımdır. Sultan Alpaslan’a da, Fatih Sultan Mehmet’e de, Sayın Cumhurbaşkanımıza da, sahip çıkalım. Bütün bunları yaparken de, Ulu Önder Atatürk’ü de unutacağımız ve unutturacağımız anlamına da hiçbir zaman gelmez. Elbette ki Atatürk’ün bu ülkenin kurtuluş savaşında arkadaşlarıyla birlikte, ecdat ile birlikte verdiği mücadeleyi unutmuyoruz, unutturmayacağız. Bunların çok iyi bilinmesi lazım. İnsanlarımızın kafasını karıştırmak isteyenler var. Dış güçlerin emellerine alet olanlar var. Onlara da fırsat vermeyeceğiz. Bütün bunları yaparken de Karsımızın ve Karslımızın hizmetkarı olmaya da devam edeceğiz.” dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler