Arslan, Bakanlıkların Kars'a Yaptığı Yatırımları Anlattı!

Arslan, Bakanlıkların Kars'a Yaptığı Yatırımları Anlattı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, bakanlıkların koordineli bir şekilde çalışmalarının önemine değinerek bu durumun Türkiye'nin Dünya'da söz sahibi olmasını sağladığını belirtti.

Arslan, Bakanlıkların Kars'a Yaptığı Yatırımları Anlattı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, bakanlıkların koordineli bir şekilde çalışmalarının önemine değinerek bu durumun Türkiye’nin Dünya’da söz sahibi olmasını sağladığını belirtti.

Bakanlıklar arası koordinenin önemine değinen Milletvekili Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'ni yaparken bakanlıkların çok önemli rolü olduğunu söyledi.

Kalkınma Bakanlığının, Ulaştırma Bakanlığıyla koordineli çalışmasının çok yönlü getirilerini de dile getiren Arslan, “Hedeflere doğru gideceksiniz. Ancak hedeflere doğru gidebilmeniz için dünyada da söz sahibi olmanız gerekir. Dışişleri Bakanlığınızın da buna uygun hareket ediyor olması lazım. Dışişleri Bakanlığının ikili ilişkilerde diğer dünya ülkeleriyle öyle adımlar atması lazım ki; Türk Hava Yolları gibi bir şirketinizin dünyanın her yerine uçabilmesi lazım. Sadece THY’nin uçması değil, karşılık olarak diğer ülkelerin insanlarının da ülkenize uçabilmesi lazım. Onun için, uçmak, demir yolu yapmak, deniz limanları yapmak, balıkçı barınakları yapmak, kara yolu yapmak, bütün bunları birbiriyle entegre, koordineli düşünmek lazımdır” dedi.

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, “Bunun için, Marmaray Projesi'ni yaparken Dışişleri Bakanlığı’nın rolü önemlidir. Bunun için, Marmaray Projesi'ni yaparken Kalkınma Bakanlığının rolü önemlidir. Bunun için, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'ni yaparken yine bu bakanlıkların rolü önemlidir. Bunun için, Kars-Iğdır-Nahçıvan Karayolu’nu planlarken uluslararası görüşmeler yapmanız lazım gelir. Onu da Dışişleri Bakanlığı’nın yapması lazım. Bunun için, planlanan bütün bu projeleri Ulaştırma Bakanlığının vaktinde uygulaması lazım ki Kalkınma Bakanlığı da buna bağlı olarak planlamalarını sağlıklı yapsın. Bütün bu üç bakanlık ve diğer bakanlıklar Hükûmetin ortaya koyduğu hedefler doğrultusunda ilerlerken, insanımızın sosyal refahını unutmamanız lazım. Sosyal sorumluluk çerçevesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, engellinin de, yaşlının da, öksüzün de, yetimin de elinden tutması lazım; Kars'ta da olsa, Kağızman'da da olsa, herhangi bir köyde de olsa ona sahip çıkabilmesi lazım” diye konuştu.

Arslan, 4 Bakanlığın Kars’a yaptığı yatırımları şöyle sıraladı:

“Bugün gerçekten bu dört bakanlığı birleştirerek böyle bir konuşma yapabiliyor olmayı kendi adıma şans addediyorum. Konuşmamda Dünya’dan geldik, Kars'ın herhangi bir köyüne gittik. Bunun için Bakü-Tiflis-Kars Demir Yolu Projesi yapılıyor. Bunun için Kars-Nahçıvan-Iğdır Karayolu Projesi planlanıyor. Bunun için bunlarla birlikte birçok proje ve Kars’ta lojistik merkez planlanıyor. Bunun için, Karadeniz'den Kuzey-Güney koridoru olarak Kars üzerinden, Van'a gidecek bölünmüş yol planlanıyor. Bunun bir parçası olarak Kars-Digor bölünmüş yolu yatırım programına alınıyor ve bu ay içerisinde ihalesiyle ilgili tarih alınıyor. Bütün bu bölgenin kalkınmışlığı çerçevesinde bölge illerine olduğu gibi Gürcistan ve Nahcivan'a da hizmet edecek onkoloji hastanesi yapılıyor. Kars'ta Aralık ayının 26'sında yeni bir devlet hastanesi hizmete giriyor. Nasıl bir devlet hastanesi? 200 yataklı, 80'de acil ve yoğun bakım olmak üzere 280 yataklı bir hastane devreye giriyor. Bunun için, bunların yanında Kağızman'da ilave bir 50 yataklı devlet hastanesinin ihalesi 19 Ocak’ta yapılıyor. Arkadaşlar, diyebilirsiniz ki "Kendi bölgenden bahsettin." Evet, kendi bölgemden bahsettim ama benim bölgemle birlikte bütün bölgeler kalkınmalı ki dünyada söz sahibi olalım.”

Önceki ve Sonraki Haberler