Arslan iddialara cevap verdi: “Kars’ta yurt sorunu yok”

Arslan iddialara cevap verdi: “Kars’ta yurt sorunu yok”

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Kars’ta üniversite öğrencilerinin barınma sorunu yaşadığına yönelik ileri sürülen iddialara cevap vererek, “Kars’ta yurt sorunu yok” dedi.

Volkan KARABAĞ

Göreve yeni başlayan Kağızman Kaymakamı Hamza Türkmen’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Arslan gazetecilere açıklama yaparak, il genelinde yurt ve barınma sorunu olmadığını söyledi.

Üniversite öğrencilerinin il ve ilçelerdeki mevcut yurtlara yerleştirildiğini de açıklamasında belirten Arslan “Sayın Cumhurbaşkanımız himayelerinde Milli Eğitim Bakanlığımızın ve ilgili kurumların desteği ile il merkezi ve ilçeler dahil gerek üniversite gerek ortaöğretim öğrencilerimizin tamamı yurtlara yerleşti. Sadece Sarıkamış ilçemizde eksik olan yurt sayımız için yeni bir yurt daha yapıyoruz. Sarıkamış’ta bazı eksiklikler var. Bu öğrencileri Kars merkeze taşıyarak çözmüş bulunmaktayız. İlimiz genelinde bulunan tüm yurtlarımızın tamamı misafir öğrencililerimizi ağırlayacak donanıma sahiptir. Benim Bakanlığım döneminde milletvekilimiz Yunus Kılıç ve Belediye Başkanımız Nevzat Yıldız’a da verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ederim.” dedi.

KAĞIZMAN İLÇESİNDEKİ KYK YURDU ÖĞRENCİ ALIMINA BAŞLADI

Kağızman’da KYK yurdunun öğrenci alımına başladığını da belirten Arslan "Kağızman’da ki öğrenci yurdumuz da bu yıl öğrenci alımına başladı. Pandemi dolayısıyla okullar kapalıydı. Bu yıl okulların açılmasıyla eğitim ve öğretime yeniden başlandı. Daha önce yurt olmadığı için Kağızman Meslek Yüksek Okulumuza tercih yapılmıyordu. Ama şimdi yurdumuz olduğu için tercihler arttı ve öğrenci gelmeye başladı. Yatılı ilköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrenci yurdu da yapılıyor. Malumunuz Öğretmen evinin yapımı da devam ediyor. Yapıldıktan sonra öğretmenlerimize ev sahipliği yapacak.” ifadesini kullandı.

ORTAKÖY BARAJININ YAPIM KARARI YENİDEN ALINDI

Kağızman ilçesinde Ortaköy Barajının yapım kararının yeniden alındığını da açıklayan Arslan; "Kağızman Ortaköy Barajının yapım işin yer sıkıntısı nedeniyle durdurulmuştu. ‘Yukarı damı aşağıda mı yapalım’ derken tekrar aşağıda yapım kararı alındı. Alınan karar onaylandıktan sonra en kısa sürede inşaatına başlanılarak tamamlanacak" diye konuştu.

arslan-iddialara-cevap-verdi-“kars’ta-yurt-sorunu-yok”-(4).jpgarslan-iddialara-cevap-verdi-“kars’ta-yurt-sorunu-yok”-(7).jpgarslan-iddialara-cevap-verdi-“kars’ta-yurt-sorunu-yok”-(1).jpgarslan-iddialara-cevap-verdi-“kars’ta-yurt-sorunu-yok”-(2).jpgarslan-iddialara-cevap-verdi-“kars’ta-yurt-sorunu-yok”-(3).jpgarslan-iddialara-cevap-verdi-“kars’ta-yurt-sorunu-yok”-(6).jpgarslan-iddialara-cevap-verdi-“kars’ta-yurt-sorunu-yok”-(5).jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler