Arslan: 'Sözüm havada kaldı'

Arslan: 'Sözüm havada kaldı'

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Karsspor tesislerin elektriğinin kesilmemesi için elinden geleni yaptığını belirterek, Karsspor yöneticilerinin ise borçların yapılandırılması için ARAS EDAŞ yetkilileri ile bir araya gelmedikleri için sözünün hava

Arslan: 'Sözüm havada kaldı'

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Karsspor tesislerin elektriğinin kesilmemesi için elinden geleni yaptığını belirterek, Karsspor yöneticilerinin ise borçların yapılandırılması için ARAS EDAŞ yetkilileri ile bir araya gelmedikleri için sözünün havada kaldığını söyledi.

AK Pati Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Karsspor tesislerinin elektriklerinin kesilmesi ile ilgili olarak açıklamada bulundu.

Konu ile ilgili olarak Karsspor Başkanı Muharrem Yıldız ve Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Yıldız’ın kendisini aradığını belirten Milletvekili Arslan, bunun üzerine ARAS EDAŞ’ın Genel Müdürü Abdülkerim Göker ile görüştüğünü söyledi.

Arslan, ARAS EDAŞ’ın Genel Müdürü Abdülkerim Göker’den Karsspor’a bu konuda yardımcı olunmasını istediğini de belirtti. Arslan Genel Müdür Göker’in ise Karsspor yöneticilerinin kendileri ile birçok kez bir araya gelip borçlar ile ilgili olarak görüşülmesine rağmen ödeme yapılmadığı için elektrikleri kesmek zorunda olduklarını söylediğini de belirtti.

Kendisinin ricası üzerine ARAS EDAŞ yetkililerinin tesislerin elektriklerini kesme işlemini öteleme sözü verdiklerinin yanı sıra uygun bir şekilde yapılandırma sözü aldığını da belirten Arslan, buna rağmen Karsspor yöneticilerinin borçların yapılandırılması için bir adım atmadıklarını ve sözünün havada kaldığını da söyledi.

Böylece kendisinin de sözünün havada kaldığını da belirten Arslan’ın açıklaması şöyle:

“Karsspor tesislerinin elektriklerinin kesilmesi ile ilgili olarak Karsspor Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Yıldız beni arayarak durumu anlattılar. Bende ARAS EDAŞ yetkililerini aradım. Onlarda bana; ‘biz birçok kez bir araya geldik ama kulüp bize ödeme yapmadığı için elektrikleri kesmek zorundayız’ dediler. Ben de ‘hayır Karssporumuz zarar görür, Kulübümüze yardımcı olmamız gerek’ dedim. Bunun üzerine onlarda ‘tamam’ dediler. ARAS EDAŞ yetkilileri de bunun üzerine onları arayarak kesinlikle Ahmet Arslan’ın ricası üzerine elektrik kesintisini şimdilik ötemiyoruz. Ancak Erzurum’a gelmeniz yapılandırma ile ilgili olarak görüşmemiz gerek dediler. Geçen hafta Pazartesi günü biz bu konuyu konuştuk. Ve Perşembe günü onlar Erzurum’a gideceklerdi. 30 bin TL yatıracaklardı. Ve yeniden yapılandırma yapacaklardı böylece de elektrikler kesilmeyecekti. Bunun üzerine Başkan Muharrem Yıldız tekrar beni aradı ve ‘ARAS EDAŞ kendisini aradığını ve bir araya gelerek yapılandırma yapacağız, teşekkür ederiz. Elektriklerimizi kesmeyecekler’ dedi.

SÖZÜM HAVADA KALDI

Ama Karsspor yöneticileri Erzurum’a gidip yapılandırma yapmamışlar. Bunun üzerine Genel Müdür Göker de beni arayarak durumu anlattı ve ‘hala gelmediler. Ekiplerimiz elektriği kemsek zorundalar. Başka çaremiz yok. Bizler de kendi kurumumuzun yöneticilerine hesap veriyoruz. Ayrıca TEDAŞ’a karşı da sorumluluklarımız var ve kesmek zorundayız’ dedi. Ama ve ricalar üzerine üzerime düşeni yaparak elekritklerin kesilmemesi ve borcun uygun şartlarda yapılandırılması için ricacı oldum. Kolaylık sağlanması konusunda da elimden geleni yaptım. Daha sonra da Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Yıldız beni tekrar aradı. Durumu kendisine de anlattım ve dedim ki ‘Ben ARAS EDAŞ yetkililerine bir söz verdim. Siz gereğini yapmayınca benim sözüm de havada kaldı. Ve Ahmet Arslan olarak benim sözüm yerine getirilmemiş oldu.” Tacettin DURMUŞ

ahmet-arsaln.jpg

dsc_0490.jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler