Arslan, TBMM gündeminde konuştu

Arslan, TBMM gündeminde konuştu

65. dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündeminde Kanal İstanbul Projesi ile ilgili konuşma yaptı.

Arslan, Kanal İstanbul Projesinin 9 yıl önce gündeme getirildiğini iki ay önce konuşulmuş bir proje olmadığını ifade ederek, “9 yıl önce açıklanırken de bir mutfak çalışması vardı, bendeniz o zamanda bu mutfak çalışmasının içerisinde bulunuyordum. Daha sonraki süreçlerde güzergah çalışmalarının yapılması birçok üniversite ile birlikte yapıldı. 2013-2014 yılları yaklaşık 10 bin metre sondaj yapıldı.” dedi.

Projelerin önce bir hazırlık süreci olduğunu anımsatan Arslan, “Daha sonraki dönemde 200 bilim insanı, uzman, 16 profesör, 6 doçent, 16 doktor, birçok yüksek mühendis ve mimarında içinde bulunduğu ilave çalışmalar yapıldı. daha sonra 18 ay boyunca da ÇET süreci devam etti ki bu dönemde halkın katılımıyla toplantılar yapıldı. Özellikle bunu Avrasya’da, Marmaray Projesinde, 3’ncü Havalimanında da gördük, önce bunların bir hazırlık süreci vardır, o hazırlık süreçleri çalışıldıktan sonra diğer ayrıntılar paylaşılır.” ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler