ARSLAN: TBMM’DE, KARS’A YAPILAN YATIRIMLARI VE TANAP’I ANLATTI

ARSLAN: TBMM’DE, KARS’A YAPILAN YATIRIMLARI VE TANAP’I ANLATTI

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde merkezi hükümet tarafından Kars'a yapılan yatırımlarını ve TANAP Projesini, gündemine getirdi.

ARSLAN: TBMM’DE, KARS’A YAPILAN YATIRIMLARI VE TANAP’I ANLATTI

Tacettin DURMUŞ / KARS

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde merkezi hükümet tarafından Kars’a yapılan yatırımlarını ve TANAP Projesini, gündemine getirdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündem dışı söz alarak, Bakü-Tiflis- Kars Projesi, Kars Harakani Havaalanı ve TANAP Projesinin geldiği noktayı anlattı.

Milletvekili Arslan, konuşmasında, Ak Parti Hükümetleri döneminde, Ülkenin kalkınmasına paralel olarak Kars’ın da önemli bir kalkınma hamlesi içinde olduğunu vurgulayarak, iki gün önce TANAP Projesi'nin Kars'ta temelinin atıldığını hatırlattı. Arslan, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı’nın 10 milyar dolarlık bir yatırım olduğunun altını çizerek, projenin, 5 bin kişiye istihdam sağlayacak bir yatırım olduğunu ve 20 ilde, 67 ilçede, 500'ün üzerinde köyde insanımıza istihdam sağlayacak, esnafa sıcak para sağlayacak bir proje olduğunu söyledi.

MEDYA: “TANAP, TÜRKİYE'NİN GELDİĞİ KONUMU, DAHA İYİ VURGULAMAKTADIR”

Tanap Projesinin temelin Kars’ta atılmasının ardından Medyada, “Türkiye'nin geldiği konumu bu proje daha iyi vurgulamaktadır” şeklinde manşetler atıldığına da konuşmasında yer veren Arslan: “Bu proje, barış ve kardeşlik projesidir. Bu proje, Türkiye'nin dünyada söz sahibi ülke hâline geldiğinin projesidir. Bu proje, Türkiye – Azerbaycan ve Kars'ta yaşayan 4 farklı etnik yapının bin yıldır nasıl kardeşçe hareket ettiğinin göstergesidir. Ama bazıları bırakın manşette iç sayfada dahi bir satırlık yer vermemişti. Ama halkımız bunu biliyor. Dünyadaki mazlumlar ve mağdurlar biliyor ki Türkiye'nin başarısı onların da kucaklanacağı bir dünya lideri, bir ülkenin gittikçe güçlenmesi demektir. Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı, bu Türkiye'nin geldiği noktayı gösteriyor.” Dedi.

TÜRKİYE VE KARS, BULUNDUĞU COĞRAFYA NEDENİYLE KÖPRÜ KONUMUNDA

Türkiye ve Kars bulunduğu coğrafya nedeniyle Orta Doğu ve Kafkaslarda bir köprü konumunda olduğunu da konuşmasında belirten Arslan ayrıca şu ifadeleri kullandı:

“Peki, Kars bundan nasıl yararlanıyor? Bugüne kadar hep söylendi. Türkiye ve Kars bulunduğu coğrafya nedeniyle bölgesine köprü konumundadır. Hep söylüyorum; ‘Eğer siz köprüyü kullanmıyorsanız, eğer siz köprü konumunuzdan yararlanmıyorsanız, köprü konumunda olmanız bir anlam ifade etmez.’ İşte, Türkiye Avrupa ile Asya, Kafkaslar ile Balkanlar ve Orta Doğu arasındaki bu köprü konumunu artık kullanıyor. Marmaray ie kullanıyor. Üçüncü havalimanıyla kullanıyor. Üçüncü köprüyle kullanıyor ama daha da önemlisi Bakü-Tiflis-Kars ile kullanıyor. Bakü-Tiflis-Ceyhan'la kullanıyor. Bakü-Tiflis-Kars-Erzurum ile kullanıyor. Bugün de, artık, TANAP ile Kars üzerinden Avrupa'ya doğal gaz gidecek. Siz ekonomik olarak ne kadar güçlü olursanız, enerji koridorları anlamında ne kadar güçlü konumda yer alırsanız dünyada o kadar sözünüz geçer. Onun için, Kars, artık çok önemli, Kars enerji nakil koridorlarının merkezi, Bakü-Tiflis-Kars'ın, Kars-Iğdır-Nahcivan-Dilucu'nun merkezi, lojistik merkezinin merkezi ve hızlı trenin doğuya gittiği, Orta Asya'ya gidecek olan Kafkasların başkentidir.

KARS, HARAKANİ HAVALİMANI'NDA 3 CUMHURBAŞKANINI AĞIRLADI

Kars'ta Harakani Havalimanı'nda iki gün önce 3 Cumhurbaşkanını ağırlayarak, 17 uçaklık parkıyla Türkiye'nin doğusunda bile bir havaalanın 17 tane uçağı ağırlayabileceğini gösterdik; Bu, Türkiye'nin geldiği noktayı gösteriyor. Kars Karayolları Bölge Müdürlüğüyle ve her tarafındaki şantiye hâline gelen bölünmüş yollarıyla daha da önemlisi doğu-batı eksenli değil, kuzey-güney eksenli, Rusya'nın, Karadeniz'in yükünü Kars üzerinden güneye, Orta Doğu'ya indirecek bir yol haritasında merkez hâline geliyor. Onun için biz Türkiye'nin geleceğini büyük düşündüğümüz gibi, Kars'ın da geleceğini büyük düşünüyoruz, diyoruz ki: "Kars, artık, küçük işlerle uğraşmıyor, Kars Ak Parti’ye desteğini veriyor ve ticaret merkezi, kongre merkezi, fuar merkezi, turizm merkezi hâline geliyor. Hasan Harakani Hazretleri'nin manevi hamiliğiyle daha da büyüyor, inanç turizmini, kültür turizmini, kış turizmini, kongre turizmini öne çıkarıyor.

EĞİTİME TAM DESTEK

Bir okul açılışı yapıldı, sadece 1 okul açılışı değildi, onun yanında 19 tane daha okul açılışı yapıldı. 48 tane biten okulumuz var. Bunun yanında 237 derslik, 800 öğrenci kapasiteli pansiyonları açtık. O kadar çok proje var ki doğrusu sadece beş dakikada bunların hepsini anlatmak mümkün değil ama gümrük il müdürlüğünün açılması, Aktaş Sınır Kapısı'nın açılacak olması, yeni adliye binası, yeni cezaevi, birçok baraj, birçok program var ama özetle Karslı biliyor. Biz son dört yılda yaptığımızı bir kitaba sığdırdık, herkes dedi ki: "Birçok şeyi atlamışsınız." Biz de biliyoruz, diyoruz ki: Türkiye büyüyor, Kars büyüyor, yolumuza devam ediyoruz."

arslan-(1).jpg

arslan-(2).jpg

arslan-(3).jpg

arslan-(4).jpg

arslan-(5).jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler