Arslan ve Beyribey'in 19 Mayıs Mesajı

Arslan ve Beyribey'in 19 Mayıs Mesajı

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan ve Selahattin Beyribey, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle ortak bir mesaj yayınladılar. Arslan ve Beyribey'in yayınladıkları mesaj şöyle:

Tarih boyunca tüm devletlerin kaderlerini tayin eden önemli dönüm noktaları vardır. Yurdumuzun dört bir yandan işgal altına alındığı ve vatanın işgalci güçler tarafından taksim edildiği bir dönemde Samsun’dan başlatılan bağımsızlık mücadelesi Türk tarihinde bir dönüm noktasıdır. Yüce milletimizin varoluş mücadelesinin ilk kıvılcımı sayabileceğimiz ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1919’da yaktığı bu kurtuluş ateşi ile milletimizin var olma mücadelesi başlatılmış ve bağımsızlığa giden yolda adeta Türk milletinin kaderi çizilmiştir. Mustafa Kemal Atatürk geleceğimizin teminatı gençlerimize olan inancını her fırsatta dile getirmiş ve ; “Gençler Cesaretimizi güçlendirip devam ettiren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli sembolü olacaksınız.” diyerek bu güveni açıkça ifade etmiştir.

Bağımsızlık mücadelemizin 97. yıl dönümünde; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, vatan uğruna can veren aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını içtenlikle kutluyor sevgilerimizi sunuyoruz”

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler