Arslan ve Kılıç, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü kutladı

Arslan ve Kılıç, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü kutladı

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Arslan ve Kılıç'ın yayınladığı mesaj şöyle:

"Gıda güvenliğimizin teminatı olan kıymetli çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Gününü yürekten kutluyoruz. Gayret ve alın teriyle verdikleri emekleri takdire şayandır.

Gıda güvenliğimizin teminatı olan emektar çiftçiler olmazsa açlıkla karşı karşıya kalmamız söz konusudur.  Çiftçisi olmayan bir ülke verimsiz toprak misalidir. Dolayısıyla çiftçilerimizi olmazsa olmaz bir değer olarak görmekteyiz. 2002’de Türkiye tarımsal hasılada dünyada 11. Sırada ve Avrupa’da 4. Sırada iken, bu gün çiftçilerimizin gayretleri ve AK Parti hükümetlerimizin destekleriyle ülkemiz dünyada 7. Sıraya ve Avrupa’da ise 1. Sıraya yükselmiştir. Bu ilerleme, 2023 hedeflerimize sağlam adımlarla yürüdüğümüzün önemli bir işaretidir. Bu güne kadar olduğu gibi, bundan böyle de üretimden hasada her aşamada çiftçilerimizi desteklemeye devam edeceğiz.

AK Parti hükümetlerinin ilk yıllarından beri Sayın Cumhurbaşkanımızın “Kırsalı kalkındırmadan ülkeyi kalkındıramayız” ifadesiyle kırsala olan bakışımız, ilk günkü heyecanla devam etmektedir. Bundan sonra da öncelikli alanlarımızın başında olmaya devam edecektir. Bu bakış açısıyla yapacağımız desteklemelerle çiftçimizin, üreticimizin refah seviyesinin daha da yükseleceğine ve yaşadıkları alanlarda daha mutlu olacaklarına inanmaktayız. Hükümetimiz tarafından her bütçe döneminde üreticiye ayrılan payın artmasının sebebi de bu anlayıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle, çok önemli ve anlamlı olan bu günün tüm çiftçilerimiz için hayırlı, bereketli ve bol kazançlı üretimlere vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan temenni ediyoruz. Gayretli ve emektar çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Gününü tekrar tebrik ediyor, sağlıklı, mutlu ve umutlu bir yaşam diliyoruz."

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler