ARSLAN VE KILIÇ: İNSANIMIZA HİZMETKÂR OLMAK ADINA YİNE ADAYIZ

ARSLAN VE KILIÇ: İNSANIMIZA HİZMETKÂR OLMAK ADINA YİNE ADAYIZ

Mevcut AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerde, partilerinden milletvekili olmak için aday adaylığı müracaatında bulundu.

ARSLAN VE KILIÇ: İNSANIMIZA HİZMETKÂR OLMAK ADINA YİNE ADAYIZ

Mevcut AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde, partilerinden milletvekili olmak için aday adaylığı müracaatında bulundu.

Arslan ve Kılıç, aday adaylığı müracaatlarının ardından gazetecilere yaptıkları ortak açıklamada, Kars halkına yeniden hizmetkâr olmak adına, yine aday olduklarını söylediler.

Arslan ve Kılıç’ın aday adaylığı müracaatları, AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş tarafından alındı. Arslan ve Kılıç’ın adaylık başvuruları nedeniyle Yurdakoş tarafından il başkanlığında tören düzenlendi. Düzenlenen törene tüm ilçe belediye başkanları ile ilçe başkanları, ile ve ilçe il genel ve belediye meclis üyeleri, parti teşkilat mensupları ve yeni kadın kolları başkanı Nurgül Güner katıldı. Aday adaylığı dosyalarını partilerine veren Ahmet Arslan, Yunus Kılıç ve il Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, seçim sürecinin il genelinde tüm partiler ile birlikte huzur ve güven ortamında geçeceğine dikkat çekerek birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

Kars milletvekilleri Arslan ve Kılılç’ın adaylık başvurularını alan AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, seçim sürecinin başlaması ile birlikte yayılan bazı söylentilere de açıklık getirdi. Mevcut vekiller Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç’ın Kars dışından bir ilden aday adaylığı başvurusunda bulunacakları söylentilerinin söz konusu olmadığını ve her iki vekilin de hizmet ettikleri kendi şehirlerinden yeniden aday adayı olduklarını dile getirerek, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçim sürecinin, Kars’ta önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda tatlı bir rekabet, huzur ve güven ortamında geçeceğini söyledi.

Şu an için partilerine aday adaylığı başvurularının Arslan ve Kılıç ile birlikte 5’e çıktığını da belirten Yurdakoş, 4 yıl önce yapılan genel seçimler öncesi partilerine milletvekili aday adayı olmak için fazla müracaat sayısını bu yıl beklemediklerini de sözlerine ekledi.

AK Parti’de milletvekilleri Arslan ve Kılıç ile acısıyla ve tatlısıyla 4 yılı aşkın bir zaman geçirdiklerini de belirten Yurdakoş,”sayın vekillerim ile birlikte bu süre içerinde ilimiz için çalıştık. Bu nedenle iki milletvekilime de çok teşekkür ediyorum. Birlikte çok şeyi paylaştık tartışmalarımız da oldu, odak noktasında, çözüm noktasında her şeyi oturduk tartıştık. Allah şükür bugüne kadar geldik. İki milletvekilimize de bunu samimiyetimle söylüyorum iki milletvekilim de Ankara da olsun burada olsun hep Kars için çalıştılar. Her zaman çözüm üretmek için beraber olduk. Bu 7,5 aylık süre içerisinde gece 2’de de, 3’te de, sabaha karşı da her şekilde Kars’ın bir sorunu olduğu zaman hiçbir aman merhumu gözetmedik. Birlikte çalıştık şimdi tabi ki geçen bu dört yılın sonuna yaklaştığımız bu süreç içerisinde milletvekillerimiz bize tekrar aday adaylığı için müracaat ediyorlar. Her iki milletvekilim ve diğer aday adaylarıma da başarılar diliyor ve hayırlı oldun diyorum” dedi.

KILIÇ: “ÜLKEMİZ VE KARS İÇİN 4 YIL DAHA HİZMETE TALİBİZ”

Adaylık başvurularının alınmasın ardından Arslan ve Kılıç, gazeteciler aracılıyla Kars halkına yönelik birer konuşma gerçekleştirdiler.

İlk olarak söz alan AK Parti Kars milletvekili ve 15. Dönem aday adayı Yunus Kılıç: Yaklaşık dört yıl önce olduğu gibi bu yılda Ahmet Arslan ile birlikte, ’ülkenin kalkınmasına, gelişimine ve kardeşliğine katkıda bulunabilir miyiz,’ diye yola çıktıklarını belirterek, 25. Dönemde de aynı görev ve inancı devam ettirmek için yeninden aday olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın o dönem partilerin başında olduğunu da hatırlatan Kılıç, “AK parti yönetimimiz sizlerle birlikte bizde bu kerameti görmüş olmalı ki bize dört yıldır ardı arkası belli olmayan süreçte şehrimize ve ülkemize hizmet etme görevini verdi. Artık koskoca bir AK Parti ailesi var. Çok şükür bizlerde bu süreci alnımızın akı ile sizlere ve ülkemize yakışır bir şekilde, şehrimize, bölgemize hizmet getirme konusunda gecesi gündüzü olmayan bir dört yıl geçirdik. Bizim için önemli olan Ahmet Beyle dört yıl önce nasıl başladıksa, sizlerle birlikte bu süreci aynı şefkat, olgunluk ve samimiyet içerisinde, aynı baştan kurduğumuz ilişkiler içerisinde bu dört yıl geçirdik. Bu süre içerisinde şehrimizin, ülkemizin ve insanımızın bizden beklediklerini en üst seviyede yapmaya çalıştık. Yeni bir dört yıl için yine huzurunuzdayız ve bunu düşünerek buradayız. Bu dört yıl içerisinde yapmış olduklarımız, sizinle kurmuş olduğumuz ilişkilerimiz insanımızla, halkımızla, köylümüzle, vatandaşımızla ve ak parti genel merkezi ile Ankara ile kurmuş olduğumuz ilişkilere baktığımız zaman biz bunun muhasebesini çok yaptık, çok da yapan insanlarız.” Dedi.

KÖRÜ KÖRÜNE VEBAL ALARAK TOPLUMUN HUZURUNA ÇIKMAKTAN KAÇINIRIZ

Sırf vekil olmak için körü körüne vebal alarak toplumun huzuruna çıkmaktan kaçındıklarına da dikkat çeken Kılıç: “Kendimiz için değil, planımız ve projelerimiz ile bu ülke için, insanımız için bu yola çıktık. Bunun muhasebesini bilesiniz ki, bizler, ‘hadi gidelim, zamanı geldi müracaatımızı yapalım’ demedik. Bunlardan öte günlerce kendi içerimizde bunun muhasebesini yaparak yola çıktık.” Diye konuştu.

YUNUS KILIÇ, ‘YORULDU’ DEDİLER

Son zamanlarda bazı çevrelerde kendisinin artık yorulduğunu ve devam edemeyeceğini dile getirenlerin olduğunu da belirten ve bu konuya da açıklık getiren Kılıç konuşmasında ayrıca: “Son zamanlarda Kars’a geldiğimiz zamanda duyduğumuz gibi bazı arkadaşlardan, ‘Yunus Hoca artık girmiyor bu yola, Yunus Hoca artık yorulmuş, hasta, sıkıntıları var’ gibi söylentiler de duydum. Bunlar tabiî samimi sohbetlerden kaynaklanıyor. Ankara’ya gelen tüm insanımızın sıkıntılarını ve dertlerini çökmek için bütün enerjimizi ortaya koyduk. Ben ve Ahmet Bey, bu enerjimizi şehrimiz için, ülkemiz için harcadık. Çok işleri de Ankara’da temsil eden insanlarımız sıkıştığı zaman el atacağı en sıcak, samimi insan sizsiniz bunlardan uzak durmanızda mümkün değil. Ama şükürler olsun ki sağlığımız sıhhatimiz yerinde. Ülkemiz ve Karsımız için hala vereceklerimizin olduğu düşüncesindeyiz. Ve AK Parti ailesinin de bu manada bizden hala beklentilerinizin olduğunu umut ediyor ve öyle de düşünüyoruz. Arkadaşlar ve o gururla yoldayız. Ve bugün yine AK Parti ailesinin izniyle, sizin izniniz ile süreç başlayacak.

KİMSE BURAYA CEBİNDE BİR ADAYLIK GARANTİSİYLE GELMİYOR

Kimse partimize cebinde bir adaylık garantisiyle gelmiyor. Ben milletvekili olmama rağmen bunu çok rahatlıkla söylüyorum. Ak parti çok büyük ailedir. Şimdi buraya birçok insan gelecek hepsinin başımızın üzerinde yerleri vardır hepsi saygıya, hürmete layık insanlardır. Kimseye bir söz söyleyecek değiliz. Kendilerinde bir cesaret bulmuşlar, ülkelerine hizmet etmek için yola çıkmışlar Allah hepsinin bahtını ve yolunu açık etsin. Allah hayırlı ise nasip etsin. Ancak bazen şu sohbetleri duyuyoruz, ‘Ankara’dan işim tamam, Ankara’dan bileti aldım, Ankara’dan bana söz verdiler.” Her, ikimiz de AK Parti genel merkezinde Allah’a şükür birer milletvekiliyiz. Almış olduğumuz misyonlar, yerine getirmiş olduğumuz görevler, farklı yaptığımız katkılar sebebi ile çok kendine has yeri olan insanlarız. Ama buna rağmen bakın biz garanti oradan adayız, biz o işi aldıkta geldik böyle sohbetler asla etmeyeceğiz. O ne zaman belli olacak 7 Haziran günü arkadaşlar. Umuyoruz ve o umutlarla çıkıyoruz kaşınıza. Hizmet etme şansı tekrar bize verilir ve bugüne kadar yaptığımız ve yarım kalan işlerimizi şehrimize vermeye devam ederiz. Bunun için huzurlarınızdayız. Bizler için çıkmış olduğumuz bu yolda hayırlı ise ülkemize, şehrimize, insanımıza hayırlı katkılar sunacaksak eğer Allah nasip etsin diyor ve herkese teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

ARSLAN: “İNSANIMIZA HİZMETKÂR OLMAK ADINA YİNE ADAYIZ”

Kılıç’ın ardından söz alan Ahmet Arslan da, Yunus Kılıç ile birlikte yeniden aday adayı olmak için müracaatları nedeniyle düzenlenen programa katılan il ve yedi ilçe teşkilat mensuplarına teşekkür etti.

AK Parti teşkilatı ile birlikte Kars halkına da teşekkürlerini bildiren Arslan, AK Parti hükümetleri tarafından Kars’a yapılan çeşitli yatırımları hatırlattı. Kılıç ile birlikte başlattıkları ve merkezi hükümet tarafından devam eden projeleri de hatırlatan Arslan: “Biz ilimize inşallah, insanımıza hizmetkâr olmak adına tekrar aday adayıyız. Rabbim nasip etmemişse şunu bilin ki 2011'de adayken nasıl çalışıyor idiysek Allah'ın izniyle yine bu seferde aynı şekilde çalışacağız. Ve insanımızın hizmetinde olacağız. Bu herkese ders, herkesin kulağına küpe olmalı. 7 Nisan itibariyle her kimse üç adayımız hep beraber AK Parti'nin başarısı için, Kars'ın geleceği için, çocuklarımızın, torunlarımızın, dünyadaki mazlumların geleceği için inşallah sonuna kadar çalışmaya devam edeceğiz. Ve AK Parti bayrağını Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Kars'ta da daha yüceltmenin peşinde olacağız. Rabbim bunu hepimize nasip etsin inşallah" diye konuştu. Tacettin DURMUŞ 

Önceki ve Sonraki Haberler