Arslan ve Kılıç: "Kars’a bu yıl 39 milyon TL aktarıldı"

Arslan ve Kılıç: "Kars’a bu yıl 39 milyon TL aktarıldı"

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, takiplerinde olan KÖYDES kapsamında kullanılmak üzere Kars'a aktarılan ödeneğin gerçekleştirildiğini açıkladı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

65. Dönem Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ve Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç yaptıkları açıklamada; AK Parti’nin iktidara geldikten sonra İçişleri Bakanlığı tarafından 2005 yılında kısa adı KÖYDES olan Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi başlatıldığını hatırlattı.

Arslan ve Kılıç açıklamalarında; bu proje ile İl Özel İdareleri ve Köylere Hizmet Götürme Birlikleri aracılığıyla mahalli imkân ve kabiliyetlerin verimli bir şekilde kullanılması suretiyle kısa sürede KÖYDES Projesi ile kırsal altyapının önemli unsurları olan yol, su ve kanalizasyon sorunlarının aşılmasına önemli katkılarda bulunulması hedeflenmekte olduğunu da belirtiler.

Kars’a bu yıl 39 milyon 97 bin TL ödenek aktarıldığını açıklayan Arslan ve Kılıç: “AK Parti iktidarlarıyla, sürekli takibimizde olan köylerimizin altyapı ihtiyaçlarını nazara almak suretiyle KÖYDES kapsamında il ve ilçe bazında yeterli ödeneğin tahsis edilmesi için yapmış olduğumuz görüşme ve girişimler neticesinde ilimize 39 milyon 097 bin 634 TL ödenek aktarılmıştır. İlimize hayırlı olmasını diliyoruz. Şimdiye kadar köylerimizin her türlü ihtiyaçları için tüm imkânları seferber ettiğimiz gibi, özellikle altyapı ihtiyaçları konusuna hassasiyetle yaklaşmaya, imkân ve kabiliyetleri seferber etmeye devam edeceğiz. Bu ödenek ile ihtiyaç halinde yıl içinde aktarılacak ilave ödeneğin il ve ilçe bazında dağılımı, kullandırılması, izlenmesi ve denetimine ilişkin esas ve usuller Sayın Cumhurbaşkanı tarafından karara bağlanmaktadır. Bilvesile, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve saygıdeğer kabinesine şahsımız ve Kars’lı hemşerilerimiz adına şükranlarımızı arz ediyoruz. Kamuoyuyla paylaşılmak üzere siz değerli basınımızın bilgilerine sunuyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.” dediler.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler