Arslan ve Kılıç: “Selim Köprüsü tamam”

Arslan ve Kılıç: “Selim Köprüsü tamam”

Arslan ve Kılıç, Nisan 2022’de meydana gelen taşkınlar sebebiyle hasar görüp kullanıma kapatılan Selim köprüsünün yerine daha geniş ve daha uzun yeni bir köprünün yapılacağını müjdelediler.

Kars Milletvekilleri, 65.Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, Nisan 2022’de meydana gelen taşkınlar sebebiyle hasar görüp kullanıma kapatılan Selim köprüsünün yerine daha geniş ve daha uzun yeni bir köprünün yapılacağını müjdelediler.

Arslan ve Kılıç yaptıkları açıklamada, “Selim İlçemizin kuzeyinden geçen Selim Çay'ı üzerinde bulunan ve ilçenin tek çıkışını sağlayan köprü, Nisan 2022 'de meydana gelen taşkınlarda, bağlantı noktalarından ayrıldığı için kullanıma kapatılmıştı. Yeni köprü için mücadelemizde sona gelmek üzereyiz. Daha geniş ve uzun olarak planlandığı için daha büyük miktarda su geçişlerine uygun olacak olan yeni köprü, 2022 Ek Yatırım Programına aldırılmış olup, ihalesi 02.09.2022 tarihinde DSİ Kars Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacaktır. Selim’li hemşehrilerimize hayırlı olsun” dediler. 

Arslan ve Kılıç, Kars’a himayelerinden dolayı başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, yakın ilgileri ve destekleri için Tarım ve Orman Bakanı Prof.Dr. Vahit Kirişci, Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil, DSİ Genel Müdürü Prof.Dr. Lütfi Aķca ile DSİ 24. Bölge Müdürü Şükrü Baysal ve ekibine teşekkür ettiler.  

Önceki ve Sonraki Haberler