Arslan ve Kılıç'ın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi mesajı

Arslan ve Kılıç'ın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi mesajı

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi nedeniyle mesaj yayınladı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Arslan ve Kılıç, yayımladıkları ortak mesajda, "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 104. yıldönümünü millet olarak gururla kutlamaktayız. Bu büyük zafer, tarihimizi yaldızlayan en önemli destanlarımızdan biridir. Bu gün tarihe şeref veren kahraman şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatırasını hep beraber yâd etmekteyiz. Milletimizin bu şanlı zaferinin 104. yıldönümünü en kalbi duygularımızla kutluyoruz." dedi.

Arslan ve Kılıç'ın mesajı şöyle:

"Çanakkale’de yurdumuzun dört bir yanından olduğu gibi, Kars’tan da çok sayıda şehidimiz vardır. Aziz şehitlerimizi bu anlamlı günde rahmetle ve minnetle anıyoruz. Çağlar açıp çağlar kapayan bu millet, en zor zamanlarında en büyük destanlar yazmasını bilmiştir.

Çanakkale zaferi; baş edilemez olarak görülen büyük donanmalara karşı bir inanç zaferidir. Çanakkale zaferi yüreklerin bir olup attığı birliğin timsalidir. İkiyüzellibini aşkın şehidin kanıyla sulanan vatan toprağı olan Çanakkale, iman ve vatan aşkının birleşik süper güce meydan okuduğu yerdir. Cenab-ı Hakkın (C.C.) inayetiyle, Allah ve Peygamber aşkıyla gözünü kırpmadan, korkusuzca düşmana karşı koyan Mehmetçiğin tarih yazdığı altın sayfanın adıdır Çanakkale.

Düşmanın dahi kahramanlığını, insanlığını övdüğü Mehmetçiğin yazdığı bir destandır Çanakkale. Mehmetçik savaşa giderken dönmeyi düşünmedi, gerçek vuslata koştu, şehitlik mertebesine ulaştı. Çok büyük maddi imkânsızlıkların olduğu bir zamanda, sahip olduğu imanla ve vatan sevgisiyle süper güçleri şaşkına çevirmiş, büyük şahlanışı tarihin altın sayfalarına nakşetmiştir.

Aslında Çanakkale Zaferi için ne söylense azdır. Bu ebediyet destanını anlatmak için, mürekkep yetersiz, kalemler kifayetsiz kalır.

Bu duygularla tekrar Şanlı Milletimizin Şanlı Çanakkale Zaferini kutluyor, kamuoyuyla paylaşmak üzere siz değerli basınımızın bilgisine sunuyor, çalışmalarınızda kolaylıklar diliyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler