Arslan ve Kılıç’ın 24 Kasım mesajı

Arslan ve Kılıç’ın 24 Kasım mesajı

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Arslan ve Kılıç’ın yayınladı mesaj şöyle:

Milletimize ve memleketimize hayırlı fertler yetiştiren ve evrensel değerlere ulaşmamıza vesile olan fedakâr ve cefakâr öğretmenlerimizin öğretmenler günü ve haftasını en kalbi duygularımızla kutluyoruz.

Yüksek istikbalimizin mimarı ve bir irfan ordusu olan öğretmenlerimiz, toplumda önemli bir yere ve değere sahiptir. Kutlu öğretmenlik mesleği, toplumun en büyük düşmanı olan cehaletin izalesinde öncü bir rol oynamaktadır.

Peygamber Efendimizin (SAV), “Allah (CC) beni bir muallim olarak göndermiş bulunuyor” buyurması ve ilim şehrinin kapısı Hazreti Ali’nin “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” ifadesi, öğretmenlik mesleğinin dinimizde ne denli kutlu bir meslek olduğunu çok açık bir şekilde göstermektedir.

Gelişmiş, güçlü, bağımsız ve müreffeh bir ülke olarak yolumuza devam edip her zaman daha ileri seviyelere ulaşmak için bu gün olduğu gibi bundan böyle de öğretmenlik mesleğini gerekli önemde ve değerde tutmalıyız. Mustafa Kemal Atatürk, “Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” demekle öğretmenlik mesleğinin ne kadar önemli olduğuna işaret etmiştir.

Bu duygularla, sağlıklı, huzurlu ve güven içinde mutlu bir yaşam dileğiyle, tekrar tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü ve haftasını en içten dileklerimizle tebrik ediyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler