Arslan ve Kılıç’ın gözüyle AK Parti’nin 12 yılı

Arslan ve Kılıç’ın gözüyle AK Parti’nin 12 yılı

AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı partilerinin 5. Olağan kongresinde yaptıkları konuşmada, AK Parti hükümetleri ile son 12 yılda Türkiye'nin geldiği noktayı dile getirdiler.

Arslan ve Kılıç’ın gözüyle AK Parti’nin 12 yılı

AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı partilerinin 5. Olağan kongresinde yaptıkları konuşmada, AK Parti hükümetleri ile son 12 yılda Türkiye’nin geldiği noktayı dile getirdiler.

Mevcut Başkan Ali Şakir Yurdakoş’un güven tazelediği kongrede söz alan AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da teşvikleriyle en üst seviyede il başkanlıkları seçimlerini başlatmak suretiyle yeni Türkiye’nin geleceğini inşa etmek üzere yeni ekipler ve yeni siyasi kudretler oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Türkiye’nin atık eskisi gibi aradığında bulamadığı, ihtiyaçların karşılanmadığı, taleplerin karşılık bulmadığı, insanların birbirini sevmediği, birbirine nefretle baktığı bir ülke olmaktan çıktığını da belirten Kılıç: “Bunu gerçekleştirecek ekipler, 12 yıldır bu ülkeye hizmet veriyor. Onların gayretleriyle yeni organizasyonlar, kongreler, toplantılar yapıyoruz. Sayın başbakanımız Ahmet Davutoğlu, ilk seçildiği günden bu güne kadar Kars’a yakın alaka göstermiş. Her gördüğünde Kars’ın sorunlarına dair bizden bilgi almıştır. Ve ilk kongrelerinden birini Kars’tan başlatmak suretiyle Kars’a olan ilgi ve alakasını Karslılara göstermek amacıyla bugün bizi burada onurlandıracaklar. Bugün buradasınız, bizimlesiniz, AKP ile birliktesiniz. Ülkenin geleceğini inşa edecek kişiler olarak çıktığımız bu yolda bize güç ve kudret veriyorsunuz. Ve Sayın Başbakanımızı geleceğe daha güçlü bakmış şekilde Kars’tan da uğurlayacağız. Biz burada yeni Türkiye’yi inşa edeceğiz. Yeni Türkiye her insanına ayrı ayrı emniyet verilecek olan, her insanının sıkıntısıyla uğraşacak olan bir Türkiye inşa etmek istiyoruz. Yeni Türkiye insanlığı, kardeşliği, huzuru, barışı birlikte sunacak olan bir Türkiye olacak. Yeni Türkiye’yi bu kongrelerle oluşturduğumuz AK Parti ailesi şekillendirecek. Umut ve beklentilerimiz sadece Türkiye için değil, Türkiye’yi dünyada örnek alan, Türkiye’yi kendisine bir gelecek olarak görmek isteyen mağdurlar, ezilmekte olanlar, sıkıştırılmış olup bir çıkış arayan bütün toplumların umudu Türkiye’dir” dedi.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU: “KARS TARIM VE HAYVANCILIK ÜSSÜ OLACAK”

Halkın Başbakan Erdoğan’ı 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı olarak Köşke göndermesinin ardından, AK Parti ailesinin kendine yakışır bir şekilde halkında güçlü desteğini alarak yeni Başbakanını da, seçtiğini belirten Milletvekili Kılıç, Başbakan Davutoğlu’nun 15 gün önce yaptığı bir konuşmada: “Kars tarım ve hayvancılık üssü olacak” sözlerini de hatırlattı.

Kılıç, Başbakan Davutoğlu’nun 15 gün önce Kars’ın altını kalın çizgilerle çizerek, “Kars, kendi potansiyelinde bulunan, tarım ve hayvancılıkta birçok şeyi gerçekleştirecek. Kars, son yıllarda önemi anlaşılır bir il haline geldi. Kars’ın potansiyeli anlaşıldı ve bu bölgeye yapılacak katkı anlaşılır bir hale geldi. İnşallah Kars tarım ve hayvancılık üssü olacak. Kars insanına, Kars bölgesine üretim olarak, refah olarak ilerleyecek. Uzak olduğundan anlaşılmayan bir şehir olmaktan çıkacak. Kars küçük ama insanı huzurlu olan bir şehir. Geçmişte yaşayamadığı gelişimi şimdi yaşayacak.” Dediğini belirtti.

ARSLAN: “TÜRKİYE, AK PARTİ HÜKÜMETLERİYLE, SADECE KARS’A VE TÜRKİYE’YE DE DEĞİL, DÜNYANIN HER YERİNDE MAZLUMLARIN VE MAĞDURLARIN, İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YARDIMA KOŞAN BİR ÜLKE HALİNE GELDİ”

Kılıç’ın ardından söz alan AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan da, Türkiye’nin 12 yıldır ülkeye hizmet ettiğine vurgu yaparak, AK Parti’nin sadece Kars’a ve Türkiye’ye değil, dünyanın her yerinde mazlumların ve mağdurların, ihtiyaç ve sahiplerinin yardımına koşan bir ülke haline geldiğini söyledi.

Bu durumun AK Parti’nin kurucu lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile gerçekleştiğini ileri süren Milletvekilli Arslan, kongrenin yapıldığı salonu dolduran Karslıların, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’na verdikleri desteklerin göstergesi olduğunu kaydetti.

Konuşmasına “Sayın başkan, sayın milletvekilim, saygıdeğer konuklar, en önemlisi saygıdeğer Karslılar, sevgili Akyakalılar, Arpaçaylılar, Digorlular, Selimliler, Susuzlular, Sarıkamışlılar, Kağızmanlılar hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Kars’ımıza bu yakışırdı, size bu yakışırdı” diye hitap ederek birilik ve beraberliğe vurgu yapan Arslan konuşmasında ayrıca şu ifadeleri kullandı:”

 

“Biliyoruz ki Kars için şu çok önemlidir: 950 yıl önce Sultan Alparslan, bu coğrafyaya Ani’den girdiğinde ve ilk Cuma namazını da burada kıldığında işte o zaman ecdadın ayak sesleri bu coğrafyada duyuldu. Ama o ayak seslerinin duyulabilmesi için de Hasan Harakani Hazretleri ve arkadaşları bu coğrafyaya geldiler. Emek sarf ettiler,  alın teri döktüler, yüreklerini ortaya koydular ve bu coğrafyaya İslam’ı ve ecdadın ne olduğunu anlattılar. İşte onların bin yıldır bu coğrafyada ortaya koyduğu noktada bizler de geleceği görüyoruz. Geleceğe yürüyüşümüzü sağlam adımlarla yapabilmemiz için yeni Sayın Genel Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun arkasında da sağlam güçlü ve gür şekilde durabilmemiz lazım. O nedenle sizlere teşekkür ediyorum. Beşinci olağan kongremiz önemlidir. Neden önemlidir? Bugüne kadar emek sarf eden ağabeylerimiz, ablalarımız ve arkadaşlarımıza teşekkür etmek için önemlidir. Bugünden sonra 2015’i, 2019 seçimlerini de yaşayacağız. Ama bizler partimizle Türkiye’nin geleceğini 2023’ü, 2053’ü, 2070’i de bulacağız. Saygıdeğer Karslılar işte sizlerin desteği ve kadrolarımızın bugünden sonraki yürüyüşü çok önemlidir. İşte bu yürüyüşü Sayın Genel Başkanımız ile arkadaşlarıyla daha güçlü bir şekilde gerçekleştirebilmemiz için desteğinize ihtiyacımız var. Ve sizden bir istirhamımız var: Burada Genel Başkanımızdan dinlediklerinizi sadece kendinize tutmayın. Gidin mahallenizde anlatın, köyünüzde anlatın, sokakta anlatın, her yerde anlatın ki her zaman olduğu gibi AK Parti, Türkiye’nin kalkınmasını sağlasın, mağdurların imdadına daha güçlü yetişsin. Bilin ki dünyanın neresinde olursa olsun bir kişi, bir ülke, başı sıkıştığında biliyor ki Anadolu var, biliyor ki Türkiye var. O yüzden size teşekkür ediyoruz. Saygılar sunuyoruz. Sayın genel başkanımıza ‘Hoşgeldiniz’ diyoruz.”

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler