Arslan ve Kılıç'ın Hazreti Hüseyin'in 1379. şehadet yıldönümü mesajı

Arslan ve Kılıç'ın Hazreti Hüseyin'in 1379. şehadet yıldönümü mesajı

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Hazreti Hüseyin'in 1379. şehadet yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Bu günün, İslam Âlemini unutulmaz derin bir acıya boğan Kerbela hadisesinin cereyan ettiği gün olduğunu hatırlatan Arslan ve Kılıç yayınladıkları ortak mesajda: “İslam tarihinin en hazin hadisesi, Kerbelada meydana gelen Hazreti Hüseyin’in (RA) şehadetidir. İslam Âlemi bu gün Kerbela şehitlerini anarken yüreğinde hissettiği derin acıyı paylaşmaktadır. “ Her yer Kerbela, her gün Aşuradır” sözü o derin acıyı ifade etmektedir.

Kerbela acısını artıran, Peygamber Efendimizin (SAV) “cennet gençlerinin efendisi” olarak buyurduğu Hazreti Hüseyin’in (RA) büyüklüğü ve ona olan sevginin büyüklüğüdür. Bu gün her birimizin kalbini o acı günün hüznü kaplarken, yine her birimize düşen Hazreti Hüseyin’e (RA) ve onun soyundan gelen Ehl-i Beyt’e olan sevgimizi onun yolundan giderek, onun yolunda bir ve beraber olarak göstermektir.

Şehadetinin 1379. Yıldönümünde hüzünle andığımız İmam Hüseyin’i (RA), birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin timsali olarak görmeliyiz. İslam Dünyası olarak bu gün içinde bulunduğumuz sıkıntılardan kurtuluş için sahip olduğumuz değerler etrafından kenetlenmeliyiz.” Şeklinde ifadeler kullandılar.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler