Arslan ve Kılıç'ın İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü mesajı

Arslan ve Kılıç'ın İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü mesajı

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Arslan ve Kılıç, yayımladıkları ortak mesajda, "Vatan ve millet sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının en güzel ifadesi, “o benim değil memleketimindir” diyen ve moral gücümüz olan İstiklal Marşı’mızı bize hediye eden Milli Şairimiz, büyük mütefekkir Mehmet Akif Ersoy'u, İstiklal Marşı’nın kabulü ve anma gününde hürmetle ve minnetle yâd ediyoruz." dedi.

Arslan ve Kılıç'ın mesajı şöyle:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk döneminde Burdur Mebusu olarak vazife alan Mehmet Akif Ersoy, mümtaz bir kahramanlık ve vatanseverlik destanı olan İstiklal Marşımızla milletimizin gönlünde taht kurmuştur. Toprağının ve öz medeniyetinin insanı için çırpınan Milli Şairimiz, büyük mücadelesini yazdığı Milli Marşımızla taçlandırmıştır.

Milli Şairimiz, Milli Marşımızı 10 günde tamamlamış ve 12 Mart 1921’de Hamdullah Suphi’nin Meclis Kürsüsünden okumasıyla kabul edilmiştir. İstiklal Madalyası ile ödüllendirilen Milli Şairimiz, İstiklal Marşı’nı Safahat isimli eserine koymamış ve sebebini de şöyle açıklamıştı: “Çünkü ben onu milletimin kalbine gömdüm.”

Tarihin kaydettiği bütün gerçek kahramanlar, hak bildikleri yolun; fazilet, feragat ve fedakârlık yolunun yalnız yolcularıdır. Kafalarında ulvi düşünceler, kalplerinde sonsuz çileler taşır; bütün varlıklarıyla, büyük davaların büyük sancılarını çekerler. Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’ un eserlerinde çok görülen feryatlar, inleyişler, ağlayışlar, coşkunluklar hep milletimizle ilgili hadiselerden kaynaklanır.

“Milletler, topla, tüfekle, zırhlı ile ordularla, tayyarelerle yıkılmaz. Milletler ancak aralarındaki rabıtalar çözülerek herkes kendi başının derdine, kendi havasına, kendi menfaatine, kendi menfaatini temin etme kaygısına düştüğü zaman yıkılırlar” diyen Milli Şairimiz, birlik ve beraberliğin ne denli önemli olduğuna dikkat çekiyordu.

Mütefekkir, Yazar, Şair, Hafız, Kur’an Mütercimi, Veteriner Hekim; Vicdani hassasiyeti yüksek bir aydın, ilkeli bir ahlak adamı ve tüm özellikleriyle idealist bir aksiyon ve dava insanı olan Mehmet Âkif Ersoy’un ruhu şad olsun. Milli Şairimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Akif’in niyazıyla; "Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın!" Selam ve saygılarımızla."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler