Arslan ve Kılıç’tan 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

Arslan ve Kılıç’tan 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç'ın yayınladığı mesaj şöyle:

"Üzerimizde hakkı olan ve bizleri sabırla yetiştiren kıymetli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü can-ı gönülden kutluyoruz.

Hayatımızda çok önemli etkileri olan, bizlere rehberlik edip yol gösteren ve faydalı nesiller yetiştirmeye hayatlarını adayan öğretmenlerimiz, yüksek istikbalimizin mimarı olan bir irfan ordusudur.

Peygamber Efendimizin (SAV), “Allah (CC) beni bir muallim olarak göndermiş bulunuyor” buyurması ve ilim şehrinin kapısı Hazreti Ali’nin “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” ifadesi, öğretmenlik mesleğinin dinimizde ne denli kutlu bir meslek olduğunu çok açık bir şekilde göstermektedir.

Gazi Mustafa Kemal, “Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak neticeleri vermesi, ancak irfan ordusuyla kaimdir.” Sözleriyle öğretmenlerin ne derece hayati bir kıymete sahip olduklarını vurgulamıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle, mutlu, huzurlu ve güven içinde olmaları dileğiyle, tüm öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyor, görevi başında şehit olan tüm öğretmenlerimizi rahmetle yâd ediyor, eğitim camiamızın öğretmenler gününü tebrik ediyor, selam, sevgi ve saygılar sunuyoruz. "

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler