Arslan ve Kılıç’tan Kerbela mesajı

Arslan ve Kılıç’tan Kerbela mesajı

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, muharrem ayı ve Kerbela olayının yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Arslan ve Kılıç’ın yayınladığı ortak mesaj şöyle:

“İslam Alemi olarak unutulmaz derin bir acı duyduğumuz Kebela hadisesinin yıldönümündeyiz. Kerbela’da meydana gelen Hazreti Hüseyin’in (RA) ve 72 yareninin şahadeti, İslam tarihinin en hazin hadisesidir.

Kerbela’nın önemi, Peygamber Efendimizin (SAV) torunu Hazreti Hüseyin’in (RA) ve davasının büyüklüğünde yatmaktadır. Bu gün her birimiz, büyük bir zulmün yaşandığı o acı günün hüznünü yaşarken, bizlere düşen Hazreti Hüseyin’e (RA) ve onun soyundan gelen Ehl-i Beyt’e olan sevgimizi, birlik ve beraberlik içinde onun yolunda giderek göstermektir.

Şehadetinin yıldönümünde hüzünle andığımız İmam Hüseyin’in (RA), birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin timsali olarak görmeliyiz. İçimizde ihtilafın ve ihanetin hayat bulmaması için Kerbela hadisesini iyi anlamalı ve hep hatırlamalıyız. Sahip olduğumuz değerlere sımsıkı sarılarak birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içinde İmam Hüseyin’in (RA) izinde bir yaşam sürmeliyiz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler