Arslan ve Kılıç’tan kurtuluş mesajı!

Arslan ve Kılıç’tan kurtuluş mesajı!

Arslan ve Kılıç, Sarıkamış, Selim ve Kağızman’ın kurtuluşunun 101. Yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç’ın yayınladığı mesaj şöyle:

“Sarıkamış, Selim ve Kağızman ilçelerimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıldönümünü yürekten kutluyoruz. Bu güzel ilçelerimizin düşman işgalinden kurtuluşları, büyük emekler ve büyük kahramanlıklarla destanlaşmış ve tarihte hak ettiği yeri almıştır.

Halkımız, kahraman ordumuzla yekvücut olarak doğu cephesinde yaşanan katliamlara son vermiş, işgalcileri ilçelerimizden söküp atmış ve düşman işgalini bitirmişlerdir. Her ilçemizin kurtuluşunda kahraman ecdadımızın destansı mücadelesi vardır. Başka bir milletin egemenliğini asla kabul etmeyen yüksek ruhlu ecdadımız, ilçelerimizde zaferden zafere koşmuş, tarihin altın sayfalarında yerlerini almışlardır. Bu gün, özgür, bağımsız, güçlü ve müreffeh bir ülkede yaşamanın temelinde canı pahasına işgallere son veren şehit ve gazi olan ecdadımız vardır. Her bir zafer milletimizin iftihar tablosudur.

Vatan ve millet sevgisi, birlik ve beraberliğimiz, ecdadımızın vermiş olduğu o büyük mücadeleyi anmak, anlamak ve anlatmakla kuvvet bulur. Bu duygu ve düşüncelerle, 29 Eylül’de Sarıkamış, 30 Eylül’de Selim ve 1 Ekim’de Kağızman ilçelerimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıldönümünü tekrar iftiharla kutluyor, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.”

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler