Arslan ve Yunus: "Kazım Karabekir Paşa'yı rahmetle ve minnetle anıyoruz"

Arslan ve Yunus: "Kazım Karabekir Paşa'yı rahmetle ve minnetle anıyoruz"

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kazım Karabekir Paşa'nın vefatının 74'üncü yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Arslan ve Kılıç’ın yayınladığı mesajı şöyle:

"Kars’ı düşman işgalinden kurtaran Şark Cephesi Komutanı, İstiklâl Harbimizin Büyük Komutanı Kazım Karabekir Paşa’yı, vefatının 74. yıldönümünde rahmetle ve minnetle anıyoruz.

Şark Fatihi Kazım Karabekir Paşa, Türk Kurtuluş Savaşı'nı başlatan komutanların arasında Anadolu'ya ilk geçen komutandır. 1918’de 1. Kafkas Kolordusu Komutanı ve 1919-1921’de 15. Kolordu ile Şark Cephesi Komutanı olarak, Rusları ve Ermenileri saf dışı etmiştir. Moskova ve Kars Antlaşmaları ile de, kesin sınırımızın çizilmesinde rol oynamıştır. Milli Mücadele’de, halkımızın en önemli dayanağı olan Kazım Karabekir Paşa, Rus işgallerine geçit vermemiştir.

Doğu Cephesi'nde gösterdiği başarılardan dolayı TBMM tarafından  İstiklâl Madalyası ile taltif edilen Kazım Karabekir Paşa, muzaffer bir komutan, bir eğitimci, bir rehber ve siyasetçi olarak ta şanlı tarihimizde hak ettiği yeri almıştır.

Kazım Karabekir Paşa, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı görevini yaparken vefat etmiş ve tabutu, Kars’ın kurtarıldığı gün Kars Kalesi’ne çekilen bayrağa sarılarak ebediyete uğurlanmıştır. Kars’ın Kurtarıcısı Kazım Karabekir Paşa gönüllerdeki müstesna yerini hep koruyacaktır. Tekrar rahmetle ve minnetle yâd ediyoruz. Ruhu şad olsun."

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler