Arslan, Yılmaz ve Tüfenkçi Karahan Tünelini Açtı

Arslan, Yılmaz ve Tüfenkçi Karahan Tünelini Açtı

Malatya ile Doğu Anadolu’daki 12 ili batıya bağlayacak Karahan Tüneli, 3 bakanın katılımıyla bayram öncesi trafiğe açıldı.

Malatya-Darende karayolu üzerindeki Karahan Tüneli, Ramazan Bayramı öncesi trafiğin rahatlatılması adına ulaşıma açıldı. Tünelin araç trafiğine açılışına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile kurum yetkilileri ve belediye başkanları katıldı.

Çift tüplü ve bin 600 metre uzunluğundaki Karahan Tüneli girişinde yetkililerden bilgi alan bakanlar daha sonra araçla tünelden geçti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın sürücü koltuğuna oturduğu araçla AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz trafiğe açılan tünelden geçildi.

Tünelin trafiğe açılması ile ilgili açıklamalarda bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bin 600 metrelik Karahan Tüneli'nin 7 kilometrelik yan bağlantı yolları ile bugünden itibaren araç trafiğine açıldığını söyledi. Bölgede kış şartlarında kapanan yolları bu şekilde aşmış olacaklarını ifade eden Arslan, “Ancak bugün yaptığımız, Karahan Tüneli'ni bayram öncesi insanlarımız daha rahat seyahat edebilsinler diye hizmete açıyoruz. Sayın Başbakan ile birlikte daha sonra resmi açılışı yapılacaktır. İnsanların bayram öncesi rahatını düşünerek resmi açılışı sonraya bıraktık” diye konuştu.

Malatya-Kayseri bağlantısını daha da hızlı hale getireceklerini söyleyen Arslan, “Dolayısıyla Doğu Batı aksında çok önemli bir güzergahı bugün ulaşıma açıyoruz” ifadelerini kullandı. Tünelin yan bağlantı yolları ile birlikte 214 milyon TL’ye mal olduğunu ifade eden Bakan Arslan, Malatya’ya hayırlı olmasını diledi.

Bir hafta sonra Malatya-Sivas karayolunda bulunan Çebiş Tüneli'nin de bayram öncesi ulaşıma açılacağını belirten Bakan Arslan, “Malatya etrafındaki şehirlere daha hızlı bağlantı kurulması adına adeta tüneller şehri oluyor. Bu yatırımlarımızın devamı da gelecek diyoruz” şeklinde konuştu.

BAKANLARDAN VALİ TOPRAK’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Malatya Valiliği’ne yeni atanan Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette ilk olarak konuşan Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya olarak önemli bir günde olduklarını belirterek “Hep birlikte Karahan Tüneli’ni bayram öncesi trafiğe açtık. Karahan önemli bir tünel ve hakikaten Malatya’mıza, çevre illere ve ilçelerimize önemli katkı sağlayacak” diye konuştu.

Ulaştırma Bakanlığı’nın Malatya’da çok önemli projeleri yürüttüğünü belirten Toprak, devam eden yatırımlarla ilgili bilgiler verdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise “Benim de memnun ve mutlu olduğum bir gün. Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyon çerçevesinde Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın talimat ve takipleri çerçevesinde Malatya’ya güzel projeler yapılıyor. Bunlar da aşama aşama açılıyor” ifadelerine yer verdi.
Başbakan Yıldırım’ın ‘Karahan Tüneli’nin Malatyalıların hizmetine bir an önce sunulması talimatını verdiğini aktaran Bakan Arslan, tünelin resmi açılışının ise daha sonra yapılacağını söyledi. Kentteki diğer tünellerle ilgili de bilgiler veren Arslan, “Malatyalıların da çok önemsediği bizim de artık bitirme konusunda çaba sarf ettiğimiz Erkenek Tünelimiz var. Erkenek Tünelini çok önemsiyoruz. O da Malatya’yı Güney’e, Adıyaman’a, Adana’ya, Gaziantep’e bağlayacak çok önemli bir güzergahı kolaylaştıracak bir proje. Onu da inşallah yıl sonunda hizmete sokmuş olacağız. Bugünden sonra inşallah bizler ekip olarak yerelde valimizle, belediye başkanımızla, il başkanımızla, Ankara’dan da milletvekillerimizle, genel başkanımız ve bakanımızla birlikte Malatya’nın, Malatyalıların bundan sonraki büyük projelerdeki hizmetini de görmeye gayret edeceğiz. Bunlar sadece Malatya’ya hizmet eder projeler değil, Malatya merkezli bu coğrafyaya, ana arteller olarak hizmet eden projeler. Bunlarla ilgili de hep beraber elimizden gelen gayreti göstereceğiz” şeklinde konuştu.

Ziyarette konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da “Gerçekten Malatya her zaman doğrunun, hakkın yanında olmuştur. Kendisine hizmet edeni diğerlerinin arasından bulup hepsinden bir adım daha öne koymuştur. Dolayısıyla Malatya her şeyin en iyisine layıktır. Biz hep Gürü’nden buraya gelirken Karahan Geçiti’nden geçerdik. Ama kışın o geçitten geçebilmek bayağı zordu. Ve birçok trafik kazasında birçok hemşerimin hayatını kaybettiğini bilirim. İnşallah bundan sonra ‘artık kış oldu Karahan Geçidi tipi nedeniyle kapandı veya trafik kazasıyla kapandı’ diye bir şey olmayacak. Bundan sonra insanımız daha kısa bir zamanda Kayseri-Malatya, Gürün-Malatya’ya daha kısa bir zamanda gelecekler. Zamandan kazanacaklar, daha az yakıt harcayacaklar, nakitten kazanacaklar” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de 80 yılda AK Parti Hükümetleri dönemine kadar 50 kilometrelik tünel yapıldığını ifade eden Yılmaz, “O zamanki tüneller her halde bir, iki tanedir. Ama bizim dönemimizde her gün yeni yeni tüneller bin 600 metre bir gidişi, bin 600 metre bir gelişi ikisi birden 3.2 kilometrelik bir tünel. Ama bizim dönemimizde bendeki rakam 150 kilometrenin üzerindeydi ama şimdi bu sayı da muhtemelen artmıştır diye düşünüyorum. Obit tünelleri, Erzurum’daki tüneller, Erzincan’daki tüneller, Gümüşhane, Bayburt’taki tüneller, Türkiye’nin 4 bir tarafına tüneller açılıyor ki, tüneller Türkiye’nin bir ucundan girip, diğer ucundan çıkabilecek uzunluğa gelmiştir. Amaç ne, insanımız daha rahat, daha az zamanda, daha güven içerisinde ulaşımını sağlamasıdır” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de Malatya’da açılan tünel ve yolların bölge insanına hizmet verdiğini söyledi. Türkiye’de ekonominin ve ticaretin gelişmesinde önemli işler yapıldığına işaret eden Tüfenkci, “Lojistik hizmetlerinin daha verimli yapılabilmesi noktasında hem ilimize hem de Türkiye’ye önemli hizmetler yapılıyor. Ulaşımdaki bir takım sıkıntıları sürekli bakanlarımızla paylaşıyorduk bugün burada yakinen görmüş oldular. Malatya Allah’a hamd olsun iyi bir yerde ama Malatya’da daha yapılması gereken önemli çalışmalar var” diye konuştu.
Ziyarete AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile ilçe belediye başkanları da katıldı.

BAKANLARDAN MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ZİYARET 

Karahan Tüneli’nin araç geçişine açılması dolayısıyla düzenlenen törene katılmak için Malatya’ya gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. 

Ziyarete, Malatya Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Milletvekili Mustafa Şahin, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, ilçe belediye başkanları, kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’nın büyükşehir olduktan sonra kalkınma ve gelişme açısından büyük mesafe kaydettiğini söyledi. Malatya’nın sorunlarını Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’ın milletvekilleriyle birlikte yakından takip ettiklerini kaydeden Çakır, bakanlık yatırımları ile ilgili birer dosya hazırladıklarını belirterek, yapılan çalışmalar ile ilgili kısa bilgiler verdi. Çakır, “3 yıllık bir planlama yaptık. 11 ilçemizin su ve kanalizasyon şebekelerini yeniliyoruz. 100 civarında kırsal mahallemizin kanalizasyon planlaması yapıldı. 11 ilçemizin arıtma tesisi ihaleye çıkılacak şekilde planlaması yapıldı. Kanalizasyon çalışmalarının tamamının ihalesi yapıldı. Toplam da 400 milyon liralık bir yatırım gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir statüsü ile birlikte bize bir adet taş ocağı devroldu, biz bunu 17’ye çıkardık. Her bölgemizde, her ilçemizde taş ocakları oluşturduk. Aynı şekilde 3 tane de seyyar konkasör ile maliyetimizi yarı yarıya düşürdük” şeklinde konuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, imkan yok deyip yatmaktansa, işleri yapıp imkan oluşturmanın en güzeli olduğunu belirterek, insanların haklı olarak hizmet beklediklerini söyledi. Arslan, “Biz Bakanlık olarak Başbakanımızın önderliğinde, Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyon çerçevesinde katkılarımızı ortaya koyacağız. Biz de bu bölgenin insanı ve bakanıyız. Milletvekillerimizle hukukumuz ve diyalogumuz bu bölgenin insanı gibi. Her yere hizmet edeceğiz ama bölgemizin de problemlerini ve çözüm yollarını yaşayanlar olarak bildiğimiz için bu anlamda hep birlikte el birliğiyle başta Malatya olmak üzere katkılar koyacağız. Benim bir başka tezim, sadece sizin kalkınmanız yeterli değil. Bölgesel kalkınırsanız, o zaman birbirinizi destekler, birbirinize faydalı hale gelirsiniz. Bu cümleden hareketle özellikle bölgemizin kalkınması adına üzerimize ne düşüyorsa katkı koyacağız. Arkadaşlarla beraber projeleri takip ediyoruz. Sırayla da çözümü için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“MALATYA GERÇEKTEN BÜYÜMÜŞ”

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise Malatya’nın çok büyüdüğünü belirterek, “Belki Malatyalılar farkında değil ama kendi evladınız yanınızda büyüyünce büyüdüğünü ve değiştiğini fark etmezsiniz. Ama dışarıdan gelen birisi ‘Ne kadar çok büyümüş, ne kadar çok gelişmiş’ derler. Malatya gerçekten büyümüş, bulvarlarıyla, parklarıyla. Şimdi çiçek bahçesinden geçerek geldik. Arkadaş diyor ki, çiçeğin merkezi olarak düşünen illerden dahi bu kadar çiçek yok” dedi. AK Parti olarak 4 fonksiyonlu belediyeciliğin nasıl olması gerektiğini belediye başkanlarının halka göstereceğini söylediklerini kaydeden Yılmaz, “Alt yapı belediyecilik, sosyal belediyecilik, kültürel belediyecilik ve çevre dostu belediyecilik bizim belediye başkanlarımızla görülür dedik. Malatya’da arıtma tesisleriyle, alt yapı tesisleriyle baya büyük adım atıldı. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde, çok daha güzel şeyleri Malatyalılarla birlikte Malatya’da göreceğiz” sözlerini kaydetti.

“EL BİRLİĞİ İLE ÇALIŞACAĞIZ”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de, “Birlik ve beraberlik içerisinde hem ilimizi hem bölgemizi hem de Türkiye’yi kalkındırma yolunda el birliğiyle çalışacağız. Biz gücümüzü milletten ve halktan alıyoruz. Halktan aldığımız için de halka hizmeti hakka hizmet olarak biliyoruz. Bu noktada da bütün ekip, hem parti teşkilatımız hem kabinemiz hem Meclisimiz bir bütün içerisinde bu milletten aldığı emanetin hakkını vermek için çalışıyor” şeklinde konuştu.

“BÖLGEMİZ VE MALATYA ÇOK ŞANSLI”

Son olarak konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise bölgede yatırımcı bakanlıklarının olduğunu belirterek, 65. Hükümet döneminde bölgenin ve Malatya’nın çok şanslı olduğunu söyledi. Çalık, “Kars’tan bir bakanımız var. Bütçenin çok büyük bir bölümü Ulaştırma Bakanlığı’nda. İlk kez Doğu Anadolu Bölgesi’nde bir ulaştırma bakanımız var. İnşallah bu bölgede ulaşım alanında yapılacak çalışmalarda, demir, kara ve hava yolu, hatta deniz yolu dahil olmak üzere çok önemli hizmetleri Ahmet Arslan bakanımdan alacağız. Gümrük ve Ticaret Bakanımız ekonominin omurgası ve Malatya’da. Bölgenin Abisi İsmet Yılmaz Sivas’ta Milli Eğitim Bakanlığında. İnanıyorum ki bu bölge birbiriyle rakip değil ekip ruhuyla, bölgenin kalkınmasına katkı sunarak, bakanlarımız, belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, valilerimiz ve bürokratlarımızla birlikte çok daha ciddi bir sıçrama yapacağız” diye konuştu.

Çakır, ziyaret anısına bakanlara sepette yaş kayısı ile kayısı kristali hediye ederken, ilgili bakanlıklara taleplerden oluşan birer dosya sundu.

3 BAKAN AK PARTİ MALATYA İL BAŞKANLIĞI’NI ZİYARET ETTİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Malatya İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ziyarette yaptığı konuşmada, “Biz Malatya’da yaşamasak da Ankara’dan çok iyi yaşıyoruz” diyerek Malatya’nın başarı çıtasının her zaman örnek olduğunu söyledi. Malatya’nın geride kalan 11 seçimde AK Parti’ye olan desteğini bildiklerini belirten Arslan, “Hizmetler konusuna gelince, bu konuda geçmişten bugüne bütün milletvekillerimizin, genel başkan yardımcımızın, bakanımızın katkıları var. Takip varsa, işler daha hızlı ve daha verimli yürüyor. Malatya’da çok güzel çalışmalar yapılıyor. Bugün ki ziyaretle birlikte yine ilimizin ihtiyaçlarını istişare edeceğiz” şeklinde konuştu.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise, “Sivaslı olmamız nedeniyle biz komşularımızı takip ediyoruz. Tokat’ı,

Kayseri’yi, Kahramanmaraş’ı ve diğer şehirleri. Çevremizdeki gelişmeler ve eğilimler Sivas’ın eğilimini de etkiliyor. Malatya’yı gerçekten tebrik ediyorum. Yüzde 70 bir oy oranıyla destek vermişler. İnşallah Malatyalılarla el ele verip çok daha güzel Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz diyorum. Tekrar vermiş oldukları desteklerden dolayı tüm Malatyalı hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise Ulaştırma Bakanlığının yatırımlarının Malatya’nın yüz akı olduğunu ifade ederek, “Gelen yatırımlar yaklaşık 2 buçuk katrilyonluk yatırım. Bu yatırımları yıldırım hızıyla Malatya’mızla ve bölgemizle buluşturduk. Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki veriler keza ortada. Bu anlamda birçok başarıya imza atmış vaziyetteyiz. Bugün Karahan Tüneli’nin araç geçişini yaptık. Bundan sonra yatırımları çok daha hızlı, yıldırım hızıyla getireceğiz.Emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.
AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı da, “Bugün bu Ramazan gününde Malatyamızda güzel bir günü hep birlikte yaşıyoruz. Karahan Tüneli’mizin trafiğe açılışı için bugün bakanlarımız ilimizdeler. Ben teşkilatımız adına kendilerine hoş geldiniz diyorum” dedi.

Konuşmaların ardından AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a kayısı takdim etti.

arslan,-yilmaz-ve-tufenkci-karahan-tunelini-acti-(1).jpgarslan,-yilmaz-ve-tufenkci-karahan-tunelini-acti-(2).jpgarslan,-yilmaz-ve-tufenkci-karahan-tunelini-acti-(3).jpgarslan,-yilmaz-ve-tufenkci-karahan-tunelini-acti-(4).jpgarslan,-yilmaz-ve-tufenkci-karahan-tunelini-acti-(5).jpgarslan,-yilmaz-ve-tufenkci-karahan-tunelini-acti-(6).jpgarslan,-yilmaz-ve-tufenkci-karahan-tunelini-acti-(7).jpgarslan,-yilmaz-ve-tufenkci-karahan-tunelini-acti-(8).jpgarslan,-yilmaz-ve-tufenkci-karahan-tunelini-acti-(9).jpgarslan,-yilmaz-ve-tufenkci-karahan-tunelini-acti-(10).jpgarslan,-yilmaz-ve-tufenkci-karahan-tunelini-acti-(11).jpgarslan,-yilmaz-ve-tufenkci-karahan-tunelini-acti-(12).jpgarslan,-yilmaz-ve-tufenkci-karahan-tunelini-acti-(13).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler