Arslan’dan Birtane’ye Cevap

Arslan’dan Birtane’ye Cevap

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan'dan, BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane'ye Cevap: Onlar sadece dile getirirler biz çözeriz, aramızdaki fark bu.

Arslan’dan Birtane’ye Cevap

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan’dan, BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane’ye  Cevap: Onlar adece dile getirirler biz çözeriz, aramızdaki fark bu.

BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane’nin 13 Şubat 2014 tarihinde TBMM Genel Kurulunda Kars’ın sorunlarına ilişkin yapmış olduğu konuşmaya K Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, TBMM Genel Kurulunda söz alarak cevap verdi.

AHMET ARSLAN, sayın Başkanım, Kars'ın sorunlarından kopuk olmamız için her hafta sonu Kars'a gitmememiz lazım, Kars'taki kurumları gezmememiz lazım, Kars'taki köyleri gezmememiz lazım, Karslıyla konuşmamamız lazım. Biz tam tersine, bunların hepsini yapıyoruz ve geliyoruz. Meclis kürsüsünde söylemeye gerek yok çünkü Meclis Genel Kurul yasama yapıyor. Biz Meclis kürsüsü yerine ilgili Bakanlıklara ve Kurumlarla gidiyoruz, Kars’ın her alanda gelişmesi ve ilerlemesi  için gerekli  girişimleri ve  takibini yapıyoruz, işlemleri hızlandırıyoruz ve bu konuda Karslı bizim ne yaptığımızı gayet iyi biliyor.

Sadece iki örnek söyleyeyim. Dendi ki: “Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hızlı tren hattı hâline getirilsin.” Uluslararası bir projedir, konvansiyonel bir projedir, 160 kilometreye göre yapılmış bir projedir. Hızlı tren yolcusu çıkabilecek olsa ne âlâ, güzel yapılır. Başkalarının hayal edemediği Bakü-Tiflis-Kars projesi yapılıyor. Sanki eksik bir şey yapılıyor, onun üstüne bir şey isteniyor. Lütfen bu konuda dikkat edin. AK PARTİ hükûmetleri ziyadesiyle yapıyor. Bu eksikmiş, daha fazla yapılacakmış gibi bir yanılgıya sebep olmayalım.

Et entegre tesisi, doğrudur, Bakanlıkla birlikte iki yıldır uğraşıyoruz. Bu konuda mezbahaları kiraladık, Belediyenin kesim tesisini kiraladık. Bu anlamda iş ve işlemler  yapılıyor.

“Köy yolları kapalı.” deniyor. Doğrudur, geçmişte köy yolları kapalıydı. Bugün sadece akşamdan sabaha kapanabiliyor, o da tipiden dolayı. Ama biliniz ki hiçbir köy yolu ikinci güne kalmıyor. Kesinlikle köy yolları açılıyor.

Doğal gaz konusunda yüzde yüz haklısınız. Doğal gaz geldi, vatandaşın imkânı oldukça, evine çektikçe, doğal gaz tabii ki her eve yayılacak. Bu konuda Hükûmet üzerine düşeni yaptı. Enerji Bakanımız hafta sonu oradaydı. Beraber bu konuları irdeledik.

Bir de kömür konusu… Kömür konusunda kesinlikle ilgili kurumlar gerekli incelemeyi  yapıyor  ve uygun olmayan kömürü geri çeviriyor. Karslı bunu bilsin, biz kürsüde gündeme getirmiyorsak kurumlarda takip ediyor ve çözüyoruz.  Karslı bunu  iyi biliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler