Arslan’dan Kars Değerlendirmesi

Arslan’dan Kars Değerlendirmesi

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Kars halkının özlemle beklediği projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında ilk olarak “Bakü Tiflis Kars (BTK) Projesi bizim için çok önemli bir projedir.” diyen Arslan, “BTK demek sadece Kars’ın değil, ülkemizin projesidir. Bu projede bir takım sebepler nedeniyle gecikmeler oldu ama bu sene sonuna kadar bitirilmesi konusunda, Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye ulaştırma bakanları yakın tarihte bir araya geldiler ve projenin bu sene itibariyle bitirilmesi noktasında herkes elinden gelen gayreti ortaya koyuyor ve inşallah inşaat sezonunun açılmasıyla birlikte hızlandığını hep birlikte göreceğiz.” İfadelerini kullandı.

BTK ile birlikte anlam kazandığını ifade ettiği Lojistik Merkezi hakkında da açıklamalarda bulunan Arslan, “Organize sanayi bölgesinin yanında ikinci organize sanayi bölgesinin içerisinde yapılacak olan Lojistik Merkezi’nin jeolojik etütleri yapıldı ve şu an itibariyle yapılan çalışmalar ardından uygulama projesi hazırlanıyor. Sayın vekilimiz Selahattin Beyribey ile bakanlığımıza bu konu hakkında gittik ve bizler takipçisi olduk, onlar da ekibi sıkıştırdılar ve bir an önce uygulama projesinin bitirilip, ihalesinin yapılması talimatı verdiler. Biz bu sene içerisinde hem uygulama projesinin bitirilmesi, hem de yapımına başlanması noktasında yoğun çaba içerisindeyiz ki BTK Projesiyle birlikte Kars’a ciddi anlamda hizmet etsin.” dedi.

Kars’a kurulacak lojistik merkezinin Erzurum’a taşındığı yönünde uzun süre kamuoyunda gündem oluşturan konuya da açıklık getiren Ahmet Arslan, “Erzurum’un içerisindeki depo alanının şehir dışına çıkarılarak lojistik merkez haline getirilmesi çalışması zaten vardı. Bunu duyan ve gören Karslı hemşerilerimiz lojistik merkezin Erzurum’a gittiği düşüncesine kapıldılar. Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değildir, onların şehir içerisindeki depoları şehir dışına taşımaları çalışması zaten çalışmaları içerisindeydi. Bu anlamda bize Kars’ta da lojistik merkezi lazım, Erzurum’da da. Bölgenin topyekun kalkınması adına bu merkezlerin sadece bir yerde değil, birkaç yerde olması hepimizin faydasınadır. Bölge topyekun kalkınmaz ise biz Kars olarak istediğimiz verimi elde edemeyiz.” İfadelerine yer verdi.

Öte yandan kentin ulaşımı adına önemli bir yerine sahip olan Harakani Havalimanı’nın pistinin tamir edilme ihtiyacı olduğuna da dikkat çeken Arslan, havalimanı kapanmadan yeni pistin ihalesinin yapıldığını ve Kars’ın bu noktada da mağdur edilmeyeceğini hatırlattı. Arslan “Harakani Havalimanı’nda pist, taksi yolu, bağlantı yolları projesi yaklaşık 50 milyon TL civarında bir bütçe değerindedir. Bu projenin de ihale süreci bitmek üzere ve oradaki çalışmalar layığıyla yerine getirilecek. Bununla birlikte birçok bölünmüş yolumuz var ki bunların da bir an önce bitirilmesi noktasında tek tek takibini yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Karslıların merak ettiği bir başka konu olan kesimhaneye yönelikte takipte olduklarını kaydeden Milletvekili Ahmet Arslan, yarı açık cezaevi içerisinde günde 750 baş hayvanın kesiminin yapılabileceği ve bin hayvanın beslenebileceği kapasitede bir kesimhanenin etüt çalışmalarının yapıldığı müjdesini verdi. Kafkas Üniversitesi’nin bakanlıkla görüşmeleri sonucunda Mart ayı sonuna kadar ihalesinin yapılacağını belirten Arslan, bunun için gerekli ödeneğin de hazır olduğunu söyledi ve ekledi: “Kars bölgesinde sağlık üssü olmaya aday bir ildir. Sağlık Eski bakanımız Recep Akdağ’da bu noktada geçmişten beri bize destek veriyor ve Kars’ın sağlık üssü olması noktasında çok daha fazla çalışılması, hastanelerin çok daha iyi çalıştırarak; Iğdır’a, Ardahan’a hatta ve hatta Gürcistan’a Gürcistan’a ve Nahçivan’a da hizmet verilecek noktaya ulaşılması lazım. Bu noktada bazı branşlar var ki her yerde birim açamazsınız bu bağlamda da yanı başınızda olan Erzurum var oradan yer yer destek alınması 
lazım.”

Ahmet Arslan konuşmasının sonunda; tüm bu yatırım çalışmalarının dışında KÖYDES, turizm yatırımları ve benzer yatırımlarla ilgili ise Karslılara şu şekilde seslendi: “Bilin ki sizden aldığımız destek ve sorumlulukla Kars adına, Kars’ın kalkınması adına bu şehrin vekilleri olarak elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz.”

Arslan bu anlamda sadece Kars’ın kalkınmasının devamlılık için bir fayda sağlamayacağı ve bölgenin hep birlikte kalkınması gerektiği vurgusu yaparak, bölge milletvekilleri ile bir ilin milletvekili gibi çalıştıkları vurgusunu yineledi. kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler