Arslan'dan Özel akülü araba

Arslan'dan Özel akülü araba

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, özürlü vatandaşa özel akülü araba hediye etti.

 

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Çerme Köyünde yaşayan 45 yaşındaki Çetin Ataysever (45)adlı özürlü vatandaşa özel akülü araba hediye etti.

Arslan, bazı AK Parti yöneticileri ile birlikte akülü arabayı köye kadar getirerek elleriyle kurduktan sonra Ataysever’e teslim ettiler. Mutlulukları gözlerinden okunan Ataysever ve ailesi ise Arslan’a teşekkürlerini bildirdiler.

Aynı köyde,  21 yaşında Cihan Ataysunlar adlı bir başka özürlünün de yaşadığını duyan Arslan, daha sonra Ataysunlar’ın evine de giderek kendisi ve ailesi ile bir süre sohbet ederek sorunlarını dinledi.

Arslan, özürlü Cihan Ataysunlar’a da ellerini kullanamadığı için akülü değil de manuel çalışan bir araba hediye edeceğini sözünü verdi.  Arslan’ın bir milletvekili olarak AK Partili yöneticiler ile birlikte köylerine kadar geldikleri için teşekkür eden Cihan’ın amcası ise duygularını “Kapımıza kadar geldiniz” şeklinde dile getirdi. Anne de, 21 yıldır yürüme özürlü oğluna baktığını belirterek, Arslan’ın tekerlekli araba sözünün sevincini özürlü oğlu ile paylaştı.

EVDE ÖZÜRLÜ YAKININA BAKANLARA, SİGORTA VE EMEKLİLİK HAKKI

Özürlü yakınları da Hükümetin önceki gün açıkladığı, “Evde özürlü yakınlarına bakanların sigorta kapsamına alınması ve emeklilik hakkı elde etmeleri” çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirterek, Başbakan Erdoğan’a Arslan aracılığıyla teşekkür ettiler.

Evde özürlü yakınlarına bakanların SGK kapsamına alınmalarını ve emekli olabilmelerini önemsediğini belirten Arslan, her bir sağlıklı insanın bir özürlü adayı olduğuna dikkat çekti.

Hükümetinde bu yönde bir çalışması olduğunu belirten Arslan, “Sosyal devletin gereği olarak evde özürlü yakınlarına bakanların sigortalı olmaları ve zamanı geldiğinde de emekli olmaları yönünde hükümetin çalışması var. Bu konuda ülkemizde süre gelen ciddi boyutlarda sıkıntılar vardı. Bu çalışma, son yıllarda bu konularda yaşanan sıkıntılarla birlikte AK Parti hükümetinin, özürlülere destek verme ve onları önemsemesinin bir sonucudur. Bu nedenle sosyal devletin gereği olarak bu karar çok önemli bir adımdır. Çünkü etrafımızda özürlü olan çok insan var. Yani her insanının ailesinde veya çevresinde mutlaka bir ya da birden fazla özürlü mutlaka vardır. Ayrıca her bir insan bir özürlü adayıdır. Önemli olan bu insanlara acımak değil onlara yardım etmemizdir. Ben bu nedenle de bu köyde bulunan özürlülere bakan öncelikle annelere ve aile bireylerine teşekkür ediyorum. Ayrıca Sayın Başbakanımıza da bu çalışma nedeniyle çok teşekkür ediyorum. “dedi.

362 BİN KİŞİ, EVDE BAKIM YARDIMI ALIYOR

En geç 2013’te uygulamaya geçecek kanunla, Hükümet tarafından üzerinde çalışılan bir taslağa göre, evde bakım yardımı alan 362 bin kişinin sigorta primlerini devlet yatıracak ve emekli olmaları sağlanacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, özürlü ya da yaşlı olması gibi nedenlerle anne, baba, çocuk, eş gibi yakınlarının bakımını üstlenen kişilerle ilgili önemli bir çalışmayı gündemine aldı. Taslağa göre, yaşlı ve özürlü yakınına kendisinden başka bakacak kimsesi olmayan, bu nedenle başka bir işte çalışamayan ve evde bakım yardımı alanlar “sosyal güvenlik” kapsamına alınacak. Bu kişilerin sigorta primlerini devlet yatıracak ve emekli olmaları sağlanacak. Uygulamadan evde bakım parası alan 362 bin kişinin yararlandırılması hedefleniyor. Aile Bakanlığı’na bağlı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün hazırlıklarını yaptığı yeni mevzuatla öncelik yakınlarına baktığı için maddi yardım alan ve sosyal güvence kapsamında olmayan kişilere verilecek. Aile Bakanlığı, mevzuata son şeklini verdikten sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sunacak ve söz konusu kişilerin mağduriyetlerinin giderilmesi yönünde ortak çalışma başlatılacak.

karsmanset.com / Tacettin Durmuş

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler