Arslan’ın da Aralarında Bulunduğu Dostluk Grubu Üyelerinden, Azerbaycan’a Taziye Ziyareti

Arslan’ın da Aralarında Bulunduğu Dostluk Grubu Üyelerinden, Azerbaycan’a Taziye Ziyareti

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin her zaman ileri seviyelerde olduğunu, dostluktan öte kardeşlik hukukuna dayandığını, bu dostluğun her geçen gün daha da perçinleştiğini söyledi.

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan’ın da aralarında bulunduğu Türkiye-Azerbaycan Dostluk Grubu üyelerinden oluşan Parlamenterler heyeti, Azerbaycan Meclis başkanını ziyaret ederek, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında şehit düşen Azerbaycan askerleri için taziye dileklerinde bulundular.

Dostluk Grubu heyeti AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek ve AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, ilk olarak Azerbaycan Meclis Başkanı Oktay Asadov’la görüştü.

Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarına saldırısı, başta Azerbaycan ve Türkiye olmak üzere Dünyanın birçok ülkesinde de protesto edildi. Azerbaycan cephe hattında yaşananlar ve askerlerinin şehit edilmesi Türkiye’de büyük üzüntüye sebep oldu. Bu üzüntüler en çok da Türkiye-Ermenistan sınırındaki Kars ve Iğdır illerinde yaşandı. AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan da hem Türkiye adına hem de Karslılar adına Azerbaycanlılara başsağlığı dileklerinde bulundu.

Ziyaretle ilgili görüşlerini aldığımız Milletvekili Ahmet Arslan, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin her zaman ileri seviyelerde olduğunu, dostluktan öte kardeşlik hukukuna dayandığını, bu dostluğun her geçen gün daha da perçinleştiğini söyledi. Azerbaycan’ın Türkiye’nin yanında, Türkiye’nin de Azerbaycan’ın yanında olduğunu da ifade eden Arslan, “Sizin acınız bizim, bizim acımız sizindir. Biz bunları yürekten hissediyoruz. Azerbaycan’ın büyümesi, kalkınması ve toprak bütünlüğünü korumasında Türkiye her zaman yanlarında olmuştur ve olmaya da devam edecektir.” dedi. Azerbaycan’ın büyümesinden her zaman gurur duyduklarını da vurgulayan Arslan, Dağlık Karabağ’da son günlerde şehit düşen Azerbaycan askerleri için taziye dileklerinde bulunduklarını sözlerine ekledi.

Arslan ayrıca, “Azerbaycan Meclis Başkanı Oktay Asadov, bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Türkiye’nin her zaman yanlarında olduğunu bildiklerini söyledi.” diye konuştu.

Dostluk Grubu’nun Azerbaycanlı Başkanı Ehliman Emiraslanov ise Türk konuklarına bu anlamlı ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Heyetin ziyaretlerine Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun da eşlik etti.

kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler